Στις 12.30 περίπου το βράδυ ολοκληρώθηκε η ανοικτή συνέλευση στην οποία κάλεσε κατοίκους, τοπικούς φορείς και συλλόγους της Νεάπολης στο κινηματοθέατρο “Δρήρος” το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του “Διαλυνάκειου” Νοσοκομείου της Νεάπολης, με αφορμή την απόφαση της Διοικήτριας των Διασυνδεόμενων Γ.Ν Λασιθίου- Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως Μαρίας Σπινθούρη για μετακίνηση της Συντονίστριας Διευθύντριας Παθολόγου του Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως Ελένης Μακρή στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για πραγματοποίηση εφημεριών τον μήνα Ιούνιο.

Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και παρουσία, μεταξύ άλλων, του κυβερνητικού βουλευτή Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, της Διοικήτριας του ΓΝΑΝ Μαρίας Σπινθούρη, του Αν. Διοικητή του “Διαλυνάκειου” Νίκου Παντιέρα, αντιδημάρχων, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, δημοτικών, τοπικών και περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας της Νεάπολης και του Επάνω Μεραμπέλλου, διεξήχθη μια τετράωρη σχεδόν συζήτηση που τα είχε όλα: από ψύχραιμες και καίριες τοποθετήσεις μέχρι μεγάλες εντάσεις, αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα.

Η τοπική κοινωνία της Νεάπολης και οι εργαζόμενοι στο “Διαλυνάκειο” αντέδρασαν και αντιδρούν έντονα στην συνεχιζόμενη αποδυνάμωση και αποστελέχωση του ιδρύματος. Τόσο η πρόεδρος του Δ.Σ. των εργαζομένων Αθηνά Καρπούζη όσο και μέλη του Δ.Σ., φορείς αλλά και κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία για την κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται, αναζητώντας λύσεις προκειμένου το κλίμα να αντιστραφεί και το Νοσοκομείο της Νεάπολης και ιδιαίτερα η Παθολογική κλινική να σταματήσει να υπολειτουργεί.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Θραψανιώτης όσο και οι κ.κ. Σπινθούρη και Παντιέρας ανέφεραν πως στέκονται δίπλα και όχι απέναντι στους εργαζομένους, εξηγώντας πως το πρόβλημα εστιάζεται σε όλο τον Δήμο Αγίου Νικολάου και το Νομό Λασιθίου, τονίζοντας πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν όλες οι δομές ομαλά.

Η συζήτηση ήταν πολύωρη και δαιδαλώδης, ωστόσο στο τέλος, μετά και τις επανειλημμένες παραινέσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης Σταύρου Τζώρτζη, η κ. Σπινθούρη δεσμεύτηκε δημόσια ότι από την προσεχή Τρίτη (μεσολαβεί και η αργία του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα) θα επανεξετάσει την απόφασή της για την μετακίνηση της κ. Μακρή.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

  • Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από την συνάντηση μπορείτε να διαβάσετε στο φύλλο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Τρίτης.