Διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι είναι μέχρι στιγμής τα δεδομένα για τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και ψυχαγωγίας της περιοχής της Σητείας, στο πλαίσιο της φετινής τουριστικής σαιζόν ως προς την κίνηση στα καταστήματα. Ενώ πέρυσι ήταν μία πολύ καλή σαιζόν συνολικά για τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό τομέα -άρα και τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου- φέτος καταγράφεται σημαντική πτώση έως 30%.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας κ. Μανόλης Αγγελάκης, «δε γίνεται να είναι διαφορετικά τα πράγματα για την περιοχή μας από ό,τι στην υπόλοιπη Κρήτη. Δυστυχώς το άνοιγμα των αγορών της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Τυνησίας σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές που πουλάνε λόγω του ότι έχουν δικό τους νόμισμα κι όπως μπορούν και διαμορφώνουν την τιμολογιακή τους πολιτική, έχει επηρεάσει όλο το τουριστικό προϊόν, την παγκόσμια αλλά και την δική μας αγορά. Καταγράφεται λοιπόν φέτος μία πτώση περίπου 30% σε όλη την Κρήτη και η Σητεία δεν γίνεται να μείνει ανεπηρέαστη από όλο αυτό. Ακόμη και όσον αφορά τα τσάρτερ που έρχονται στην περιοχή μας έχει δηλωθεί ότι φέτος η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι».

Ως εκ τούτου και ο κλάδος των επαγγελματιών εστίασης και ψυχαγωγίας επηρεάζεται από τη διαμορφούμενη κατάσταση. «Παρά ταύτα οι υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Αγγελάκης που παρέχουν τα καταστήματα είναι υψηλού επιπέδου. Ανέκαθεν η περιοχή μας στον τομέα της καφεστίασης είχε μία ποιότητα, την οποία συνεχίζουμε να διατηρούμε στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Η περυσινή ήταν μία πολύ καλή χρονιά σε σχέση με προηγούμενες και αυτό δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες. Πολλοί δε επαγγελματίες προχώρησαν σε αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος και νομίζω καλά έκαναν. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οφείλουν να έχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Κι αυτό πράττουμε, παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου οι οποίες συνεχώς αναβαθμίζονται».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ