Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σητείας συνεχίζεται η υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της υπηρεσίας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Κοζυράκης.

«Στον τομέα καθαριότητας», σημείωσε, «η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει στην διάρκεια της θητείας που σε λίγο ολοκληρώνεται, σε ένα σχεδιασμό πενταετίας στην λογική ότι πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός σε βάθος χρόνου ώστε να υπάρχει συνεχής παραγωγή έργου, αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και πρόβλεψη για την διαχείριση των μελλοντικών.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει ήδη σειρά δράσεων, ενώ άλλες βρίσκονται στην διαδικασία υλοποίησης, όπως εκείνη που αφορά την πλύση και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (887 συνολικά) σε όλη την εδαφική έκταση του Δήμου Σητείας.

Στις προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν η προσπάθεια ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου. Ήδη έχουμε προμηθευτεί τρία απορριμματοφόρα και αναμένεται ένα ακόμη, το οποίο θα παραληφθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ώστε να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος στόλος των οχημάτων και να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».

 

Οι κάδοι

«Ένα άλλο κεφάλαιο», συνέχισε, «όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η προμήθεια κάδων. Προμηθευόμαστε κάθε χρόνο όπως έγινε και πρόσφατα νέους κάδους προκειμένου να αντικατασταθούν, παλιοί ή κατεστραμμένοι κάδοι και παράλληλα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Ζητούμενο επίσης για εμάς ήταν πάντα και η διαδικασία που αφορά την πλύση και απολύμανση των κάδων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιήσουμε την εξαγγελία, στην οποία είχαμε προχωρήσει προ τριμήνου, ότι δηλαδή υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για το πλύσιμο των κάδων. H πρώτη δράση ολοκληρώνεται περίπου μέχρι τις 20 Ιουλίου και προγραμματίζεται μία δεύτερη πλύση το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εκτιμούμε ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους κάδους που είναι ιδιαίτερα έντονο την καλοκαιρινή περίοδο, όσον αφορά τις οσμές και φυσικά την απολύμανση».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ