Ειδικά σωσίβια τοποθέτησε χθες περιμετρικά της λιμενολεκάνης της Σητείας το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν συζήτησης μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του.

Προηγήθηκε η προμήθεια των οκτώ σωσιβίων, που τοποθετήθηκαν χθες από την μαρίνα και περιμετρικά του λιμανιού, ανά τακτά διαστήματα. Πρόκειται για το τμήμα της λιμενικής ζώνης, όπου λειτουργούν πολλά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, άρα η κίνηση είναι αρκετή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ με πολίτες όλων των ηλικιών, από παιδάκια που κάνουν βόλτα με τα ποδήλατα τους μέχρι και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η τοποθέτηση των σωσιβίων έγινε για λόγους ασφαλείας, στην περίπτωση που υπάρξει πτώση πολίτη στη θάλασσα, ώστε να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο συμβάν, όπως ανέφεραν το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Νυφικούλα Σφενδυλάκη, αλλά και ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Σκαρβελάκης.

«Ο χώρος του λιμανιού της Σητείας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει πολύ κόσμο, τουρίστες, πολλά παιδιά που παίζουν και κανείς δεν ξέρει -όλοι το απευχόμαστε- πότε μπορεί να συμβεί …το κακό. Οπότε το Ταμείο αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση σωσιβίων για λόγους ασφαλείας περιμετρικά του λιμανιού. Αν προκύψει ανάγκη είναι εύκολη η χρήση τους, δηλαδή αν πέσει κάποιος στη θάλασσα, να ρίξει κάποιος το σωσίβιο και να τραβήξει το άτομο που κινδυνεύει κλπ. Το σχοινί τους είναι τριάντα μέτρα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι έπρεπε να γίνει κι αυτό για λόγους ασφαλείας και μακάρι ποτέ να μην προκύψει κανένα δυσάρεστο περιστατικό. Ελπίζουμε επίσης να μην τύχει κι αυτός ο εξοπλισμός “θύμα” καταστροφικών διαθέσεων κάποιων και να παραμείνει στην θέση του», σημείωσε η κ. Σφενδυλάκη.

Ο κ. Σκαρβελάκης ευχαρίστησε θερμά την κ. Σφενδυλάκη για την συμβολή της στην υλοποίηση της δράσης. «Έτρεξε το θέμα και την ευχαριστούμε πολύ για την συνεισφορά της», τόνισε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ