Με επιτυχία παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο μουσικοθεατρικό δρώμενο στην Ιεράπετρα από μέλη του ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το θέμα της εξάρτησης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Λασιθίου ΚΕΘΕΑ με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Η Κραυγή της Σιωπής», που παρουσίασαν μέλη του ΚΕΘΕΑ μετέφερε στο κοινό την κραυγή που κρύβουν μέσα τους, όλοι όσοι αισθάνονται αόρατοι από τους άλλους. Όλοι όσοι ζουν στην άκρη της ορατής πλευράς μιας παρέας, μιας οικογένειας, μιας επαγγελματικής ομάδας, μιας κοινωνίας. Όσοι βιώνουν τη μοναξιά μέσα στην επαφή με τους άλλους, που έτσι κι αλλιώς είναι πιο δυνατή από αυτήν που βιώνει κανείς μόνος του.

Παράλληλα μέσω των κειμένων που επιμελήθηκε η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής, μετέφεραν το μήνυμα της αλλαγής, μέσα από την μετάβαση από την σιωπή σε μια ηχηρή φωνή κραυγάζοντας «Ναι μπορούν να με δουν και μπορώ να τους δω, τους κοιτάζω και λέω: Αξίζει να ζω».

Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή με θέρμη και για το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν μέλη και εθελοντές. Εξίσου σημαντική ήταν η οικονομική στήριξη του Συλλόγου Οικογένειας μέσω της αγοράς των εικαστικών έργων των μελών από την έκθεση που φιλοξενήθηκε στον χώρο του Τζαμιού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις του κοινού, ξεκινώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο με μέλη του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ και τις βιωματικές καταθέσεις ψυχής των μελών του προγράμματος.

Η δράση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών του ΚΕΘΕΑ, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς και συγκεκριμένα τη Μαρία Δασκαλάκη, συγγραφέα και υπεύθυνη της ομάδας δημιουργικής γραφής, την Μαρίνα Σπανάκη, σκηνοθέτιδα για τη σκηνοθεσία του δρώμενου και το Γιάννη Τσιλογιάννη, μουσικό  για τη μουσική επιμέλεια και την ενεργή συμμετοχή του στο δρώμενο.

Κλείνοντας, μέλη, εθελοντές και προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της δράσης:

– Τον Δήμο Ιεράπετρας και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. για την παραχώρηση του χώρου

– Τον Θοδωρή Σαμπιωτάκη για την προσωπική δουλειά και την παραχώρηση των ηχητικών εγκαταστάσεων

– Τον κ. Γιώργο Παπαδομιχελάκη και την κ. Ελένη Ραϊζη από την Max Power Graphics για την επιμέλεια της αφίσας και του έντυπου υλικού

– Τους χορηγούς επικοινωνίας: Εφημερίδες ΑΝΑΤΟΛΗ και Ιεράπετρα 21ος Αιών, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Μadness 95.0, Planet 90.6, Ηχώ 99.8 και το Ράδιο Λασίθι 92,3

– Τους χορηγούς που κάλυψαν την διαμονή των μελών: Ψητοπωλείο Special και ξενοδοχείο Galaxy.