Τους χρωματισμούς του κτηρίου του «Ρεξ» εκτελεί στη φάση αυτή ο ανάδοχος του έργου, ενώ η εργολαβία προβλέπει το βάψιμο του κτηρίου και εσωτερικά. Ήδη έχουν αποξηλωθεί από την οροφή του κτηρίου οι παλιές εξωτερικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και η παλιά, προβληματική μόνωση της στέγης.

Να σημειωθεί ότι παρά την αρχική στόχευση, το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, οι κακοκαιρίες επέβαλαν την αναβολή για ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να «στεγνώσει» το κτήριο. Σε συνδυασμό και με τους όχι αναμενόμενους ρυθμούς εξέλιξης των εργασιών από τα συνεργεία του αναδόχου, εκτιμάται ότι το «Ρεξ» δεν πρόκειται να παραδοθεί σύντομα, μιας και ήδη ο εργολάβος ζήτησε και έλαβε παράταση ένα δίμηνο. Δηλαδή, ενώ η αρχική σύμβαση προέβλεπε την παράδοση του κτηρίου τέλος Ιουλίου, αυτό πήρε παράταση να γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 580.000 € και το διεκδίκησαν 15 εταιρείες. Το πήρε η «Μεθοδική Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία Α.Τ.Ε.Ε» με έκπτωση 54,37 %.

 Μετά τους ελαιοχρωματισμούς

Αφού ολοκληρωθούν οι ελαιοχρωματισμοί, θα πρέπει να γίνει νέα στεγανοποίηση της οροφής και τοποθέτηση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Ευχή των δημοτικών παραγόντων είναι ο ανάδοχος του έργου να τηρήσει το νέο παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα, και να μπορέσει, παρά την πολύ μεγάλη έκπτωση, που έδωσε και πήρε το έργο, να το ολοκληρώσει με τις προδιαγραφές που καθορίζει η σύμβαση, την οποία έχει υπογράψει, ώστε το «Ρεξ» να μπορέσει να επαναλειτουργήσει σύντομα, αφού αποτελεί κεντρικό πυρήνα φιλοξενίας ζωτικών λειτουργιών του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Μην ξεχνούμε ότι στεγάζει τον κινηματογράφο που χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλών εκδηλώσεων, αλλά και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον 3ο όροφο.

 

Στα πέριξ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η Διεύθυνση Μελετών του Δήμου, σχεδιάζει και πρόσθετες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, σε επόμενη φάση, όπως είναι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από την πλευρά της οδού Σφακιανάκη, αφού εκεί βρίσκονται δύο πλάγιες είσοδοι/έξοδοι του κτηρίου. Θα μεγαλώσει ο χώρος στάσης οχημάτων εφοδιασμού. Παράλληλα θα διαμορφωθεί ράμπα για την διευκόλυνση πρόσβασης ΑμΕΑ.

Πρόσβαση ΑμΕΑ εξετάζεται και από την κεντρική είσοδο, αλλά θα χρειαστεί να βρεθεί λύση και εσωτερικά,  μιας και σήμερα υπάρχουν δύο σκάλες, που οδηγούν στην κινηματογραφική αίθουσα και καμία ράμπα ή άλλος μηχανισμός πρόσβασης ΑμΕΑ… Επίσης θα κατασκευαστεί τουαλέτα και για ΑμΕΑ, ενώ θα πρέπει να συντηρηθούν και οι τουαλέτες του 3ου ορόφου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ