Ακατάλληλο προς πόση-μαγείρεμα το νερό της δεξαμενής του οικισμού Σταυρού
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αγίου Νικολάου
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το συλλαλητήριο για την υγεία
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου σε Ανώγεια-Άγιο Υάκινθο (βίντεο)
Όλα έτοιμα για το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία
Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης
Superyacht 1 δισ. δολλαρίων – Έχει δικό του αερόστατο
Εκδόθηκε η ΚΥΑ προκαταβολής 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο κατά τις πυρκαγιές του 2023
Κατώτατος μισθός: Το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση
Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων – Αγνοούνται άλλοι τέσσερις
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την συμμετοχή του στο Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

Νέο ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου – «Άγγιξε» το 1,38%

Νέο ρεκόρ κατέγραψε νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σπάζοντας το φράγμα του 1,4%, αγγίζοντας το 1,38%.

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικότερα των μεταρρυθμίσεων αλλά και η πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ λειτουργεί και ως βασικό επιχείρημα για το αίτημα της Αθήνας να μειωθεί ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η συζήτηση με τους πιστωτές έχει ήδη αρχίσει ενώ επικουρικά συντελεί το γεγονός ότι σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,38%.

Κάτω από το 0,88% υποχωρεί και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,75%.

Η νέα υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων διευκολύνει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν απομείνει από το PSI (τα οποία υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ). Η όλη διαδικασία σχεδιάζεται να προχωρήσει με επανάνοιγμα της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου το οποίο υπενθυμίζεται ότι εκδόθηκε με κουπόνι 3,9%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 20 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,46% από 1,50% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,50% να διαμορφωθεί στο 1,96% από 1,99% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1060 δολ. από το επίπεδο των 1,1071 δολ, που άνοιξε η αγορά.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σήμερα στις αποφάσεις της Fed και στη συνέντευξη τύπου του προέδρου της. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί σε μείωση του επιτοκίου αναφοράς κατά 0,25%, ενώ σύμφωνα με την προθεσμιακή αγορά χρήματος, η πιθανότητα μείωσης κατά 0,50% διαμορφώνεται στο 19%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,351%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,431%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,432% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,454%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1053 δολ.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist