Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 25 και 17 ετών, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με Αρ. 45 ΠΚ, Αρ. 217 ΠΚ και Αρ. 83 του Ν. 3386/05.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου προερχόμενο από Πειραιά, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν εντός των αποσκευών των ανωτέρω, συνολικά εκατόν ενενήντα πακέτα τσιγάρων, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 17χρονος επέδειξε πλαστό δελτίο αιτούντα Διεθνή Προστασία.

Όπως έγινε γνωστό από το Τελωνείο Ηρακλείου, οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των οκτακοσίων τεσσάρων ευρώ και τριάντα λεπτών (804,30€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.