ΒΟΑΚ με διόδια είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το σύνολο των τοποθετήσεων των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων με τελευταία την τοποθέτηση του Κρητικού Υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που έχει και την αρμοδιότητα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος υπήρξε μια «πολιτική κοροϊδία από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά στον ΒΟΑΚ» και εξήγησε πως βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, διότι δεν υπάρχει καμία μελέτη. Παράλληλα επανέλαβε όσα είχε δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, πως δηλαδή, «η προηγούμενη διοίκηση έχει αφήσει ένα σκίτσο» και υπενθύμισε πως ακόμα και ώριμα έργα, όπως το Πάνορμος – Εξάντης, εγκαταλείφθηκαν.

«Ο σχεδιασμός των τριών έργων που θα στοίχιζε περισσότερα στον Έλληνα πολίτη έχει εγκαταλειφθεί από τη σημερινή ηγεσία. Το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί ίσως τη βασική προτεραιότητα όχι μόνο για το Υπουργείο, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση, όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός με στόχευση να γίνει το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως ξεκινά η διαδικασία εξαρχής και όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε εξετάζονται όλοι οι τρόποι χρηματοδότησης και τόνισε πως θα συζητηθούν τα διόδια που αποτελούν θέμα ταμπού. «Η δική μας κυβέρνηση λέει αλήθειες. Εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των Κρητικών και Ελλήνων φορολογουμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε σκιώδη διόδια για 30 χρόνια», ανέφερε, σημειώνοντας πως «το πιθανότερο είναι ότι σε πολλά σημεία θα ακολουθήσουμε την παλιά χάραξη, αλλά με πολλές παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία. Ο βασικός λόγος που προκρίνεται αυτή η λύση είναι να ότι αν πάμε σε άλλη χάραξη αυτό θα σημαίνει απαλλοτριώσεις σε μεγάλη έκταση και κατά συνέπεια, περαιτέρω καθυστερήσεις».

 

Απάντηση Χρ. Σπίρτζη

Η εξέλιξη αυτή  πυροδότησε απαντήσεις από τον πρώην υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που απαντώντας στην κριτική περί σκίτσου είπε πως τα «σκίτσα» είναι οι βασικές προϋποθέσεις που θέτουν η νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει ένα δημόσιο έργο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε τη νέα πολιτική ηγεσία για πλήρη άγνοια επί των διαδικασιών. «Φέραμε σε μία πάρα πολύ μεγάλη ωριμότητα για να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί» τόνισε ο κ. Σπίρζης προσθέτοντας ότι «αν γίνει έργο με έναν διαγωνισμό να με πάρετε να μου το πείτε, εκτός κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν σχεδιάζει αυτοκινητόδρομο, αλλά σχεδιάζει μόνο κάποιες βελτιώσεις στο υφιστάμενο δίκτυο», υπονοώντας πως δεν θα γίνει δρόμος με διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση.

 

Ερώτηση μειοψηφίας

Στο μεταξύ με χθεσινή ερώτηση που δημοσιοποίησε στον τύπο ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκαλεί τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη λέγοντας πως «ευθύνες βαραίνουν ωστόσο και την περιφερειακή αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρόνια της αιρετής περιφέρειας, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, συνοδευόμενη από την αναγκαία πίεση προκειμένου να γίνει αισθητή η αναγκαιότητα του έργου και η δικαιολογημένη αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση που υπογράφουν ο επικεφαλής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και τα μέλη της παράταξης, αναφέρεται πως «η επερώτηση μας έχει ως αποκλειστικό στόχο να παρουσιάσει τα μέχρι τώρα πεπραγμένα από πλευράς περιφερειακής αρχής, την αξιοπιστία των όσων έχουν λεχθεί αλλά και την αποτελεσματικότητα των έως τώρα πεπραγμένων για ένα τόσο μείζον ζήτημα που απασχολεί το σύνολο του νησιού. Η παράταξη μας, όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρωτοβουλία προκύψει για την δρομολόγηση του συγκεκριμένου έργου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Περιφέρεια της Κρήτης. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η κριτική αλλά η απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν». (Ολόκληρη η επερώτηση στη σελίδα 10)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ