Το αίτημα της στήριξης του Δήμου Αγίου Νικολάου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πολεοδομικές μελέτες και μελέτες εφαρμογής των σχεδίων των οικισμών Σισίου, Μιλάτου, Αμμουδάρας, Πλάκας, Καλού Χωριού, έθεσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός υπόψιν του Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, ο οποίος επισκέφθηκε και συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον δήμαρχο, στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Εντεταλμένος για Τεχνικά Θέματα δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαρίνος και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου Μαρία Πρατσινάκη.

Ο κ. Μπακογιάννης επισκέπτεται την Κρήτη επί διήμερο, με αφορμή τα εγκαίνια στο Ρέθυμνο, του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου που μπαίνει σε αστική συγκοινωνία. Επίσης επισκέφθηκε τους Δήμους Χανίων και Μαλεβιζίου.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι κατέγραψε τις πρώτες ανάγκες που τέθηκαν από τον Δήμαρχο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα και προβλήματα προς αντιμετώπιση. «Από τη δική μου πλευρά δεσμεύομαι να εξετάσω τα θέματα αυτά, και να επανέλθω σύντομα, προτείνοντας λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα.

Το δεύτερο, πολύ σημαντικό που τέθηκε υπόψιν μου είναι οι προβληματισμοί σχετικά με τα δίκτυα υποδομής και της χρηματοδότησης που χρειάζεται για να βελτιωθεί τόσο η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και οι μελλοντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή.

Όσο περνά από το χέρι μου, σε συνεννόηση και με το Πράσινο Ταμείο, το χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει το υπουργείο μας, θα δω τι μπορεί να γίνει σχετικά με το θέμα αυτό.

Το τελευταίο, είναι ότι έχω κάνει μια πρώτη επικοινωνία και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον οποίο θα μεταφέρω κάποιες σκέψεις τις οποίες συζήτησα με τον Δήμαρχο. Ο Περιφερειάρχης είναι πολύ θετικός και στα θέματα της ανάπτυξης και των υποδομών και όλοι μαζί θα προσπαθήσομε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός επεσήμανε τη σημασία της επίσκεψης του κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «τόσο σύντομα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση, ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι στον Αγιο Νικόλαο, στην επαρχία, στην Κρήτη.

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσομε σε ικανή έκταση τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα πολεοδομικά και χωροταξικά ζητήματα. Του ανέλυσα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα σχέδια πόλεως των πέντε οικισμών στην περιοχή μας, που είναι σε εξέλιξη από το 1993 και έχουν «κρεμάσει». Επίσης του επεσήμανα ζητήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης του Προεδρικού Διατάγματος για την αλλαγή όρων δόμησης στη Νεάπολη, τα ζητήματα σχετικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου ανατολικά του Νοσοκομείου», δήλωσε ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση, τονίζοντας ότι σε επόμενο χρόνο θα υπάρξει νέα επαφή είτε εδώ στο Δήμο είτε στο Υπουργείο, για να εξεταστεί η εξέλιξη στα θέματα που σε πρώτη φάση συζητήσαμε εδώ, σήμερα. Θα σταλεί και υπόμνημα στο υπουργείο για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά», κατέληξε.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ