Η Easyjet αναστέλλει τις πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ έως 21 Απριλίου
Συζήτηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις
Η περιποίηση του παραλιακού δρόμου
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της
Οι κέδροι της Χρυσής συνεχίζουν να ξηραίνονται
Ο Άγιος Νικόλαος έτοιμος για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας -συνέντευξη τύπου (βίντεο)
Πρόσκληση στην Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στον Άγιο Νικόλαο
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου

Πολύ κοντά σε deal η Blackstone με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Louis

Ένα από τα πιο μεγάλα deals του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου αναμένεται να σηματοδοτήσει η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στον κυπριακών συμφερόντων όμιλο Louis και τη Blackstone. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές για την εξαγορά κατ΄ ελάχιστον τριών ξενοδοχειακών μονάδων του ομίλου Louis στην Ελλάδα από το αμερικανικό fund.

Η συμφωνία, η οποία κυοφορείτο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τρία ξενοδοχεία του κυπριακού ομίλου στην Κέρκυρα, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το deal θα επεκταθεί και σε άλλα ξενοδοχεία που έχει στην ιδιοκτησία του το Louis Group επί ελληνικού εδάφους.

Το deal θα επιτρέψει στη Blackstone να μπει στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, έχοντας ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο που θα της δώσει ώθηση να αναδειχθεί σε έναν από τους κύριους παίκτες του ελληνικού τουρισμού.

Παρουσία στην Ελλάδα

Ο όμιλος Louis, με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτει 9 μονάδες 4 και 5 αστέρων σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς και ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρία και στον χώρο της κρουαζιέρας. Ως μέλος του ομίλου Louis Group, τα Louis Hotels, με πάνω από 77 χρόνια στον τομέα της φιλοξενίας, κατέχουν ηγετική θέση στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με 9 ξενοδοχεία σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μύκονο, Κρήτη και Ρόδο και 17 ξενοδοχεία σε Πάφο, Πρωταρά, Λεμεσό, Πόλη Χρυσοχούς και Λευκωσία.

Συνολικά, τα Louis Hotels διαθέτουν 26 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων (συμπεριλαμβανομένων του Hilton Park στη Λευκωσία υπό τη διεύθυνση του Hilton Hotels Cooperation και του Mykonos Theoxenia, ενός πολυτελούς boutique ξενοδοχείου στη Χώρα της Μυκόνου το οποίο είναι μέλος των “design ξενοδοχείων”) και πάνω από 13.000 κλίνες σε Πάφο, Λεμεσό, Πρωταρά, Πόλη Χρυσοχούς, Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο και Μύκονο.

Και μπορεί οι δραστηριότητες του ομίλου κατά τα πρώτα χρόνια να περιορίζονταν στην παροχή υπηρεσιών μεταφορών και αργότερα ο όμιλος να λειτουργούσε ως ταξιδιωτικό πρακτορείο με την επωνυμία “Louis Tourist Agency”, ωστόσο, το Louis Group κατάφερε σταδιακά να επεκτείνει τους ορίζοντές του σε άλλους τομείς και σήμερα είναι σε θέση να καλύπτει όλο το φάσμα υπηρεσιών σε σχέση με τον εισερχόμενο/εξερχόμενο τουρισμό, την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων και τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς και υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Δυναμική είσοδος

Ούσα η μεγαλύτερη εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων παγκοσμίως, η Blackstone, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ειδικεύεται σε επενδυτικές στρατηγικές ιδιωτικών κεφαλαίων, πιστώσεων και αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου. Από την ίδρυσή της, το 1985, η Blackstone έχει επενδύσει σε εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς, όπως η Hilton Worldwide και η Merlin Entertainments Group. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.500 εργαζομένων σε 24 γραφεία παγκοσμίως και η συμφωνία με τον κυπριακό όμιλο αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για την ενίσχυση της παρουσίας του fund στη Γηραιά Ηπειρο.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist