Όλα είναι έτοιμα για τη Γιορτή Τουρισμού 2019 απόψε στο Παλαίκαστρο. Πρόκειται για μία θεσμοθετημένη εκδήλωση, που πραγματοποιείται εδώ και κάποια χρόνια αδιαλείπτως με αυξανόμενη μάλιστα επιτυχία.

Η συμμετοχή του κόσμου -στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για επισκέπτες που διαμένουν στην περιοχή της επαρχίας Σητείας- είναι εντυπωσιακή. Εξαιρετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι παρόντες για την τοπική φιλοξενία και την κουζίνα.

Το πρόγραμμα

Και φέτος λοιπόν κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης, ώστε να πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τουρισμού στο Παλαίκαστρο.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 8 περίπου το βράδυ με την προβολή video για τις ομορφιές της περιοχής, με ολιγόλεπτες ομιλίες και στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Η συνέχεια περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, ρακή και κρασί δωρεάν, μουσική, χορούς. Αλλά και καζανέματα, για να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη διαδικασία απόσταξης του τοπικού ποτού.

«Πρόκειται», σημείωσε ο κ. Κοξαράκης, «για μία διοργάνωση του Συλλόγου σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας και τη ΜΑΔΕΣ, την Περιφέρεια, με την συνδρομή των τοπικών επαγγελματιών και φορέων, που στόχο έχει να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή και να αναδείξει την τοπική φιλοξενία στους πολλούς επισκέπτες που συμμετέχουν κάθε χρόνο απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στον τόπο.

Έχει καθιερωθεί η Γιορτή Τουρισμού στο Παλαίκαστρο μετά την επιτυχία που σημειώνει κάτι στο οποίο έχουν συμβάλει όλοι οι φορείς. Είναι μία γιορτή προς και χάρις τους επισκέπτες μας. Ντόπιοι κι επισκέπτες ενώνονται σε μία όμορφη γιορτή ξεπερνώντας τα 600 ή και 700 άτομα».

Η αρωγή των φορέων

Είναι μία συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας, του Δήμου μέσω της ΜΑΔΕΣ, που τους ευχαριστούμε και συμβάλει και η Περιφέρεια με την Αντιπεριφέρεια.

Ευχαριστούμε και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που είναι και παραμένει αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου επιχορηγώντας τον με 3.000 €, καθώς με το αντίστοιχο ποσό για την επανέκδοση του τουριστικού φυλλαδίου που θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Επίσης ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λασιθίου που επιχορήγησε τον Σύλλογο με 1.000 € ώστε να κατασκευάσουμε μετά από αίτημά μας ένα video με εναέριες λήψεις, που θα καλύπτει τις περιοχές που δραστηριοποιείται ο Σύλλογος, δηλαδή Ξερόκαμπο, Ζάκρο, Παλαίκαστρο και πέριξ αυτών. Όλα αυτά σκοπό έχουν την προβολή της περιοχής μας και την αύξηση του επιπέδου και του αριθμού των επισκεπτών.

Η σημερινή βραδιά θα περιλαμβάνει επίσης καλό παραδοσιακό φαγητό με την πολύτιμη συμμετοχή των τοπικών εστιατορίων. Ακόμη μουσική με την συμμετοχή του συγκροτήματος του Γιάννη Μαζωνάκη και χορούς από την χορευτική ομάδα του Παλαικάστρου υπό τη διεύθυνση του Κώστα Βουτυράκη».

Ο κ. Κοξαράκης ευχαρίστησε θερμά όλους για την πολύτιμη συνδρομή τους. Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στην γιορτή και να απολαύσουν μία πολύ όμορφη βραδιά.

Ερωτηθείς  για την κίνηση του Σεπτεμβρίου δήλωσε: «Ήταν καλή, κάτι που είχε ανάγκη η περιοχή δεδομένου ότι ο Ιούλιος μέχρι τα μέσα του μήνα ήταν υποτονικός».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ