Ακροάσεις νέων μουσικών για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης θα διενεργηθούν στις 20 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ στα Χανιά, μετά και τη συνεργασία του δήμου Χανίων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης.

Μεταξύ δήμου και των υπευθύνων της ορχήστρας, ξεκίνησε μία συνεργασία ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή νέων ταλαντούχων μουσικών των Χανίων στην ορχήστρα και να στηριχθεί αυτή στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις της για το νομό Χανίων. Σύμφωνα με το δήμο Χανίων, μετά από την επιτυχή εμφάνιση της ορχήστρας στα Χανιά, τον προηγούμενο Δεκέμβρη στο νέο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” και κατά τις εκδηλώσεις πολιτισμού στη Ρόκκα Κισσάμου Χανίων το περασμένο καλοκαίρι, κρίθηκε σκόπιμο να επεκταθεί σε όλη την Κρήτη η πρωτοβουλία της συνεργασίας της συμφωνικής και να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο οι νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που ζουν στους άλλους νομούς της Κρήτης και δεν έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε μια μεγάλη ορχήστρα, όσο και όλοι όσοι αγαπούν αυτό το είδος μουσικής και δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις.

Η πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου να ιδρύσει την ορχήστρα αυτή το 2016, προσκαλώντας εξαίρετους καλλιτέχνες όπως τον Μίλτο Λογιάδη, τον Δημήτρη Χανδράκη, τον Γιάννη Πετράκη, τον Βαγγέλη Σκούρα, το Σπύρο Λάμπουρα, τον Κώστα Τζέκο, τον Κώστα Σακαρέλη, το Γιάννη Πολυχρονάκη, το Βασίλη Πριόβολο, είχε από την πρώτη στιγμή ως μακροπρόθεσμο στόχο της την επέκταση της ορχήστρας σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από τον δήμο Χανίων και οι συνθήκες ωρίμασαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Όπως δε, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η νέα δημοτική αρχή θεωρεί πολύ σημαντικές για τον πολιτισμό και την ουσιαστική καλλιέργεια, των νέων κυρίως ανθρώπων, αυτές τις ενέργειες, και δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα τις στηρίξει με κάθε τρόπο.

Στις ακροάσεις που θα διενεργηθούν στις 20 Οκτωβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου Κ.Α.Μ., οι υποψήφιοι, νέοι μουσικοί, θα πρέπει να είναι από 10 έως 30 ετών, ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου και καλούνται να ερμηνεύσουν στα όργανα συμφωνικής ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, κρουστά) ένα έργο ελεύθερης επιλογής και αποσπάσματα από ορχηστρικά έργα που θα τους δοθούν την ημέρα της ακρόασης.

Για πληροφορίες ως προς τις αιτήσεις συμμετοχής καθώς και για το μουσικό υλικό των ακροάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ.:6907305911 και 2821341613 ή στο e-mail: orchestra.youth.heraklion@gmail.com.