ΑρχικήVideoΠαρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τζιρή στην Κριτσά (βίντεο)

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τζιρή στην Κριτσά (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Στην κατάμεστη Πολιτιστική Αίθουσα ΛΑΤΩ στην Κριτσά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου το βράδυ, η παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Τζιρή, «Ο ήρωας μου στο Οχυρό Λίσσε, Γεώργιος Ι. Δετοράκης 1894-1954».

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νίκος Τσαγκαράκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ο κ. Νίκος Τζώρτζης, συντονιστής της εκδήλωσης, απηύθυνε ευχαριστίες στον συγγραφέα που τον εμπιστεύθηκε να έχει αυτό το ρόλο στην παρουσίαση του βιβλίου του.

Ο στρατηγός ε.α. Γεώργιος Συγκελάκης ανέπτυξε πώς λειτουργούσαν τα Οχυρά, αναφέροντας σημαντικά στοιχεία για την εποχή εκείνη και τις πολλές δυσκολίες.

Ο κ. Μανώλης Κλώντζας, καθηγητής, παρουσίασε το βιβλίο λεπτομερέστατα, αναλύοντας το κάθε μέρος ξεχωριστά.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Τζιρής στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν χρέος μου απέναντι σε ένα άνθρωπο που πολέμησε με απαράμιλλο ζήλο υπερασπιζόμενος την πατρίδα του αλλά και απέναντι στην Ιστορία αυτού του τόπου, τα στοιχεία που τόσα χρόνια συγκέντρωνα στο συρτάρι μου να βρουν ένα τρόπο να έρθουν στα χέρια σας”.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς, με τις οδηγίες της θεατρολόγου κας Ελευθερίας Κανατελιά, με ένα θεατρικό δρώμενο αποτύπωσαν με ξεχωριστό τρόπο εκείνη την εποχή.

Τέλος η μικτή χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς υπό τις οδηγίες της μουσικού του σχολείου Εύης Γεωργοσοπούλου τραγούδησε και έπαιξε με παραδοσιακά όργανα τρία τραγούδια, ενώ ο Δημήτρης Σγουρός στη λύρα, ο Μανώλης Πάγκαλος στο λαούτο και η Άννα Μασσάρου στο τραγούδι, έπαιξαν κοντυλιές με μαντινιάδες της μητέρας του Νίκου, Παπαδιώς Τζιρή, αφιερωμένες στην βραδιά αυτή.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΚΙΜΩΝΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ

 

Πρόσφατα άρθρα