Τους 22 μαθητές και μαθήτριες από την Γερμανία και την Πολωνία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS μαζί με το λύκειο Αρχανών, υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των μαθητών, και των εκπαιδευτικών στη Περιφέρεια με επικεφαλής την διευθύντρια του Λυκείου Αρχανών Μαρία Δρακωνάκη, ο Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους επεσήμανε, ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως είναι το Erasmus ενώνει τους μαθητές της Ευρώπης.  

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υλοποιούν στο νησί μαςδράσεις που αφορούν το περιβάλλον. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης για το θέμα επεσήμανε ότι, τα μηνύματα για το περιβάλλον είναι ανησυχητικάτα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι αντιδράσεις των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που ευαισθητοποιούνται μπορούν να αντιστρέψουν την εικόνα και τις πολιτικές για την προστασία της φύσης.

Ο κ. Αρναουτάκης ευχόμενος στα παιδιά και στους καθηγητές τους καλή διαμονή στη Κρήτη τους κάλεσε να την επισκεφθούν και πάλι μαζί με τους συγγενείς τους απολαμβάνοντας το μοναδικό κλίμα-περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της.