Συνάντηση των παραγωγικών φορέων της επαρχίας Σητείας προγραμματίζεται για την ερχόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ίτανος». Η συνάντηση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας και αποσκοπεί στην ενημέρωση και στη λήψη αποφάσεων για την εγκατάσταση του Αιολικού Υβριδικού Σταθμού Αμαρίου στην ορεινή περιοχή της Σητείας.

«Πρόκειται», τόνισε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη, «για ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί εντόνως την τοπική κοινωνία μετά και την ανακοίνωση της υπογραφής απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, με την οποία εγκρίνεται η ΜΠΕ του υβριδικού έργου. Έχει καταγραφεί η κάθετη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Σητείας, μέσα από συνεδριάσεις Τοπικών Συμβουλίων, του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρελθόν και τώρα. Προτείναμε λοιπόν να κληθούν όλοι οι παραγωγικοί φορείς του τόπου μας σε μία κοινή συνάντηση την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου, αφού συζητηθεί το φλέγον αυτό θέμα, να υπάρξει μία κοινή απόφαση -τοποθέτηση- ψήφισμα που θα υπογραφεί από όλους και με το οποίο θα δηλώνουμε την άρνηση μας για την υλοποίηση του έργου, ώστε να χρησιμοποιηθεί υποστηρικτικά στις μετέπειτα ενέργειες του Δήμου.

Ο κάθε φορέας -ας μην ξεχνάμε- εκφράζει ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας και συνολικά ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής. Δεν πρέπει να αδρανήσει κανείς μας, είναι ένα μείζον ζήτημα για τον τόπο μας και πρέπει όλοι να λάβουμε θέση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε να για να προστατέψουμε την περιοχή μας.

Η ενεργοποίηση των πολιτών είναι λοιπόν απαραίτητη, όχι μόνο στην κατεύθυνση αποτροπής υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, αλλά και στη διεκδίκηση και υποστήριξη προσπαθειών για την πραγματοποίηση, αντίθετα σημαντικών υποδομών στον τόπο, όπως για παράδειγμα της δημιουργίας Γηροκομείου.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ