ΑρχικήΚρήτηΗράκλειο"Ηράκλειο για Όλους" για την αναστολή των πανεπ. τμημάτων: Τέτοιες αποφάσεις προσβάλλουν...

“Ηράκλειο για Όλους” για την αναστολή των πανεπ. τμημάτων: Τέτοιες αποφάσεις προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας

Από

Ημερομηνία

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο για Όλους” αναφέρει:

Η πρόσφατη αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την ακαδημαϊκή λειτουργία των έξι νέων Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, πρέπει να μας ¨αφυπνίσει¨ ως Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού καταρχάς θίγεται ο πυρήνας της έννοιας του αυτοδιοίκητου, εν προκειμένω των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας.

Παρότι είχε προηγηθεί το απαιτούμενο προπαρασκευαστικό στάδιο για την ίδρυση των νέων τμημάτων εντούτοις η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου ήρθε με το ¨έτσι θέλω¨να ανατρέψει την απόφαση του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. χωρίς προηγουμένως να υπάρξει διάλογος.

Η παράταξη μας ¨Ηράκλειο για όλους¨ κρίνει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις προσβάλλουν κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και καλεί το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφαση του και να στηρίξει ουσιαστικά την αναπτυξιακή πολιτική του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με έδρα το Ηράκλειο, που εκτείνεται από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων άμεσα συνδεδεμένων με την ανάπτυξη του νησιού μας”

Πρόσφατα άρθρα