Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΝέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στον κόμβο του Νοσοκομείου, το πρωί της Πέμπτης...

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στον κόμβο του Νοσοκομείου, το πρωί της Πέμπτης τα κολωνάκια στην Παλαιολόγου

Από

Ημερομηνία

Την Πέμπτη το πρωί θα τοποθετηθούν τα κολωνάκια επί της οδού Κ. Παλαιολόγου όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και διοίκησης Κωστής Καστελλιανάκης.

Η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου προετοιμάζει το γενικότερο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου για την μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της πόλης και ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν χώρα εργασίες ομαλοποίησης του οδοστρώματος της οδού Παλαιολόγου. Στη φάση αυτή στη δεξιά πλευρά της και στο σύνολο του δρόμου θα τοποθετηθούν τα κολωνάκια και η αντίστοιχη σηματοδότηση. Στη συνέχεια θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του κυκλικού κόμβου του Νοσοκομείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες επί του παραλιακού δρόμου, στο πλαίσιο της μονοδρόμησής του και της εργολαβίας ποσοτήτων.

 Στη Μακεδονομάχων

Οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναλαμβάνει ο αρμόδιος εργολάβος, περιλαμβάνουν στο ύψος του κυκλικού κόμβου την επέκταση της διαχωριστικής νησίδας μεταξύ της οδού Παλαιολόγου και του ζαχαροπλαστείου «Μέλισσα», προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση των οχημάτων -που ήδη κινούνται επί του κόμβου- προς την οδό Μακεδονομάχων και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου.

Με την τοποθέτηση πινακίδας Ρ-2 επί της συγκεκριμένης οδού, την κατάργηση στάσης και στάθμευσης μπροστά από το ζαχαροπλαστείο «Μέλισσα», την καθαίρεση υφιστάμενων τμημάτων νησίδων και την αντικατάσταση των πινακίδων Ρ-2 με Ρ-1 στη συμβολή των οδών με τον κόμβο του Νοσοκομείου θα καταργηθούν και οι δύο υφιστάμενες πινακίδες STOP επί της Παλαιολόγου.

 Στροφή δεξιά προς τη Δίκτης

Επιπλέον στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται η αλλαγή κατεύθυνσης της κίνησης των οχημάτων επί της οδού Δίκτης στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Η κυκλοφορία όσων οχημάτων ανεβαίνουν το δρόμο θα διεξάγεται πλέον από την Οδό Παλαιολόγου προς την Οδό Δίκτης προς τη δεξιά πλευρά, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κυκλοφοριακό κόμβο του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως τα οχήματα που ανεβαίνουν την Παλαιολόγου θα μπορούν να στρίψουν δεξιά προς την Μακεδονομάχων.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα