Στο 30ό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, έδωσε το «παρών» και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου Μανόλης Παπαδάκης και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου και Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Πέτρος Ζερβάκης συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και του έθεσαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λασιθίου.

Ένα από τα θέματα αυτά ήταν η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης. Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι η λειτουργία του Α.Τ. είναι σίγουρη και η στελέχωσή του θα γίνει κατά κύριο λόγο με προσωπικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου.

Ο κ. Ζερβάκης σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι αν γίνει αυτό «θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις υπόλοιπες υπηρεσίες του νομού, καθώς από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες θα φύγουν και άλλα άτομα». Το Α.Τ. Νεάπολης, προσθέτει, θα λειτουργήσει με προσωπικό 13-14 ατόμων στην καλύτερη περίπτωση, αφού δεδομένων των συνθηκών, παραπάνω άτομα δεν μπορούν να βρεθούν για να πάνε από τις άλλες υπηρεσίες. Εκτός αν βρεθούν από αλλού.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος επιμένει πως «η υπηρεσία που θα δημιουργηθεί τώρα στη Νεάπολη με 13-14 άτομα στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ