Η ομάδα του 2ο ΓΕ.Λ Αγ. Νικολάου με την συντονίστρια ΠΕ04 κ.Αθηνά Γκινούδη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Αγ. Νικολάου, ο τοπικός διαγωνισμός για την 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (18th European Union Science Olympiad – EUSO 2020) ( http://euso.eu/).

Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών Β΄ Λυκείου, διαγωνίστηκε σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Η δεύτερη πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020. Οι δύο ομάδες που θα πρωτεύσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νότιας και Βόρειας Ελλάδας αντίστοιχα θα συμμετάσχουν στην 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020 σε χώρα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν με εξαιρετική επιτυχία το 2ο ΓΕ.Λ Αγ. Νικολάου, το 1ο ΓΕ.Λ Ιεράπετρας και το ΓΕ.Λ Νεαπόλεως.

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου είναι οι Γιώργος Λαβδάκης. Σταμάτης Μαντζουράνης και Μιχάλης Τουτουδάκης.

Η ομάδα του ΓΕ.Λ Νεαπόλεως
Η ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ Ιεράπετρας

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και το σύλλογο του 2ου ΓΕ.Λ Αγ. Νικολάου για τη φιλοξενία, τους μαθητές και τους καθηγητές των μαθητών, που πήραν μέρος,την συντονίστρια Φυσικό κ. Αθηνά Γκινούδη και το συνάδελφο Βιολόγο κ. Σερασκέρη Στέλιο που επιμελήθηκαν τα θέματα Φυσικής και Βιολογίας αντίστοιχα.

Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Λασιθίου

Βιτωράκης Μιχάλης