Με νέο ωράριο θα λειτουργεί στο εξής το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα που εκδόθηκε προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι.

Όπως εξηγεί ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο Λασίθι Γιάννης Κάβαλος σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, «μετά την μεγάλη προσέλευση των ασφαλισμένων για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, αποφασίσαμε να λειτουργεί το φαρμακείο και τα απογεύματα».

Το στοιχείο της αυξημένης ζήτησης αναδεικνύει τη σημασία που έχει το φαρμακείο για όσους έχουν ανάγκη να πάρουν ακριβά και ειδικά φάρμακα και δεν θα πρέπει να είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν εκτός νομού Λασιθίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι μετά την λήξη της σύμβασης του Φαρμακοποιού του ΕΟΠΥΥ και με πρωτοβουλία της Διοικήτριας της 7ης  ΥΠΕ κυρίας Ελένης Μπορμπουδάκη  καθώς και της Διοικήτριας του ΓΝΑΝ κας Μαρίας Σπινθούρη μετά από αίτημα μας, έχουν μετακινηθεί με διάθεση ένας Φαρμακοποιός και μία βοηθός Φαρμακείου μέχρι να προσληφθούν νέοι Φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ για την εξυπηρέτηση των ασθενών», τονίζει ο κ.  Κάβαλος.

Με βάση την εξέλιξη αυτή και την συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στις Υπηρεσίες, το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 08:30 έως 18:00 και κάθε Τετάρτη από 08:00 έως 13:00. «Δυστυχώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούμε να εξυπηρετούμε τους ασφαλισμένους την Δευτέρα και την Παρασκευή, ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα λύση και από το νέο έτος να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι σε καθημερινή βάση», σημειώνει ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας.

– Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ