Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε στο Κέντρο “9 Μούσες”  το βράδυ της Παρασκευής ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Παρουσία του συντονιστή Γιώργου Καλλιντέρη και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου και φίλων του κόμματος, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις.

Όπως είπε “η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι σε εθνικό επίπεδο και εγκυμονεί κινδύνους. Ο Πρωθυπουργός πήγε στην Αμερική και τα έδωσε όλα χωρίς να πάρει τίποτε. Η χώρα μας δεν προσκλήθηκε στη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει ως πρωθυπουργός”.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή από τον Κ. Μητσοτάκη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει. “Είναι στην κατεύθυνση που θέλουμε να εκφράσει, δηλαδή την ενότητα της χώρας. Επιλογή μας ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος που τα προηγούμενα χρόνια έδειξε μια καλή στάση. Βέβαια, στο τέλος τα ‘χάλασε’, με την άρνησή του να υπογράψει τους δικαστικούς κώδικες, κάτι στο οποίο μπορεί κανείς να εγείρει ενστάσεις” είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορά έκανε και στα εργασιακά, στεκόμενος “στην επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και για όσους ασχολούνται στον επισιτισμό, βάσει της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων με τους εργοδότες και τους εργαζομένους. Και ο κ. Βρούτσης, γνωστός και μη εξαιρετέος, και είπε ότι αυτό δεν είναι νόμιμο. Καταλαβαίνετε πίσω από αυτή τη λέξη, πίσω από αυτή τη φράση, αυτή τη στάση τι περιμένει τους εργαζόμενους από εδώ και πέρα. Έχουμε λόγο να οργανωθούμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτούς που υποφέρουν”.

Τέλος, ανέφερε πως “στο πλαίσιο της Προοδευτικής συμμαχίας που έχουν γραφτεί νέοι σύντροφοι, θα πάμε στο Συνέδριο το Μάιο και από αυτή την άποψη θα πρέπει να έχουμε συναντήσεις και με τους νέους αλλά και τους παλιούς συντρόφους ώστε να εκφράσουμε και τις απόψεις μας και τις θέσεις μας όσον αφορά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας”.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ