Οι «Χρυσοί Σκούφοι» στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», σε μια λαμπερή τελετή με 70 βραβεύσεις.

Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο και ανάμεσα σε αυτά (με 15/20) περιλαμβάνονται το εστιατόριο Calypso της Ελούντας (Elounda Peninsula All Suite Hotel) και το Dionysos της Ελούντας (Elounda Beach).

Το εστιατόριο La Bouillabaisse του Minos Beach, βραβεύτηκε ως ένα από τα καλυτέρα εστιατόρια της Ελλάδας με την ειδική διάκριση Top Notch. Τη ίδια διάκριση έλαβαν τα Old Mill (Elounda Mare Hotel), το Yacht Club (Elounda Mare Hotel) και το JTree της Ιεράπετρας (Kakkos Beach, Κουτσουνάρι). Η τιμητική διάκριση Top Notch αφορά πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών, αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο. Πρόκειται για εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20.

Στο πλαίσιο της τελετής βραβεύτηκε από το Αθηνόραμα ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας.
ΛΕΩΝ.Κ.