Ένα σοβαρό και καθόλου συνηθισμένο περιστατικό με τραυματισμό αστυνομικού που προήλθε από μηχανική βλάβη σε περιπολικό έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο.

Αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου εκτελούσε την υπηρεσία του οδηγώντας μόνος του εντός του περιπολικού, όταν λόγω μηχανικής βλάβης – πιθανότατα από το καλοριφέρ του οχήματος – καυτά υγρά εκτοξεύτηκαν ξαφνικά στα πόδια του, τα οποία διαπέρασαν και τη στολή προκαλώντας του εγκαύματα.

Ο ίδιος άντεξε τον πόνο και βρήκε την ψυχραιμία ώστε να ακινητοποιήσει ευτυχώς με ασφάλεια το όχημα. Άμεσα πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου απ’ όπου και έλαβε εξιτήριο καθώς τα εγκαύματα που έφερε δεν ήταν βαριάς μορφής. Ο αστυνομικός βγήκε 10 ημέρες εκτός υπηρεσίας προκειμένου να αναρρώσει.

«Εμείς αυτά τα προβλήματα τα είχαμε επισημάνει και το χθεσινό περιστατικό ήρθε δυστυχώς να επιβεβαιώσει αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες» λέει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης. «Ευτυχώς που ο αστυνομικός βρήκε την ψυχραιμία να ελέγξει το όχημα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να πάθει το οτιδήποτε αυτός και κάποιος άλλος» επισημαίνει.

«Έχουμε έναν απαρχαιωμένο στόλο, ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου μας που είναι η προστασία του πολίτη αλλά και η προστασία των ίδιων των αστυνομικών» τονίζει ενώ προσθέτει πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν από 5 μήνες με ίδιου τύπου όχημα στα Χανιά.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ