Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη κατάσταση εδώ και δεκαετίες, καθώς προετοιμάζεται να ενημερώσει σήμερα τις εθνικές επιτροπές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ακούγοντας πλέον ολοένα και εντονότερες φωνές διαφωνίας.

Η ΔΟΕ παρέμεινε αποφασισμένη να γίνουν οι Αγώνες του Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, μετά από τη χθεσινή συνάντηση με τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, όπως σημειώνει το Reuters.
Η ΔΟΕ αρνήθηκε να εξετάσει την ακύρωση ή την αναβολή ως πιθανές επιλογές, ακόμη και όταν άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Euro 2020 και το Copa America, καθώς και το Grand Slam του γαλλικού Open, ανακοίνωσαν χθες την αναβολή τους.
Το μέλος της ΔΟΕ, Χέιλι Γουικενσάισερ, αποκάλεσε τη στάση της ΔΟΕ «ανεύθυνη», στην πιο έντονη κριτική στη ΔΟΕ από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Τόμας Αυτή η κρίση είναι μεγαλύτερη από ό,τι ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μπαχ, το 2013.
Η Γουικενσάισερ, η οποία συμμετείχε σε πέντε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο χόκεϊ επί πάγου και στους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2000, είπε ότι συνεχίζοντας να επιμένουν στην διεξαγωγή των Αγώνων, όπως είχε προγραμματιστεί, αγνοούσαν τις προκλήσεις που έχει φέρει η πανδημία των κορονοϊού.
«Οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ταξιδέψουν. Νομίζω το ότι η ΔΟΕ επιμένει ότι αυτό θα προχωρήσει, με τέτοια πεποίθηση, είναι ανυπόφορο και ανεύθυνο δεδομένης της κατάστασης της ανθρωπότητας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ