Με τέσσερις προτάσεις που έχουν βαρύνουσα σημασία για την «επόμενη μέρα» εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης στη συνάντηση που έγινε με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου με αφορμή την πρόταση των πέντε Εργατικών Κέντρων και την ανάγκη λήψης μέτρων για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το κλείσιμο των ξενοδοχείων και την αδυναμία εργαζομένων αλλά και επιχειρήσεων να δουλέψουν.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, οι τρεις προτάσεις αφορούν τον τουρισμό, τους εργαζόμενους σε αυτόν αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

“Θεωρούμε δηλαδή πως θα πρέπει να δοθεί το ειδικό επίδομα που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. Πρόκειται για το επίδομα των 715 ευρώ” τόνισε ο κ. Πεπόνης.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σημαντικό να προβλεφθεί από τώρα να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται για να μπει ένας εργαζόμενος στο ταμείο ανεργίας, στοιχείο που συγκροτεί τη δεύτερη πρόταση.

Η άλλη πρόταση αφορά την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων με την επιδότηση τους και για το μισθολογικό κόστος και με όποιο άλλο πρόσφορο μέτρο. «Είδα πολλούς μικρούς επιχειρηματίες αυτές τις μέρες και διαπιστώνω πως με την στήριξή τους θα μπορεί να στηριχθεί και ο κόσμος της εργασίας», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.