Έκτακτη διακοπή ρεύματος που ανακοινώθηκε μια ώρα πριν γίνει, είχαμε στις 3.55 το μεσημέρι της Δευτέρας στον Άγιο Νικόλαο στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η διακοπή αυτή κράτησε μιάμιση περίπου ώρα και ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης βλάβης που παρουσιάστηκε, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο προϊστάμενος της Περιοχής Αγίου Νικολάου του ΔΕΔΔΗΕ Δημήτρης Κανταρτζής στον υποσταθμό σε υπόγειο του νοσοκομείου όπου είχε σπάσει σωλήνα νερού.

Οι διακοπές συνεχίστηκαν και γύρω στις 7:00 μ.μ. έγινε άλλη μια ξαφνική που κράτησε μερικά λεπτά και ακολούθησε και μια ολιγόλεπτης διάρκειας λίγο αργότερα.

Όπως είπε ο κ. Κανταρτζής, κεντρικός διακόπτης που δίνει ρεύμα στο Νοσοκομείο παρουσίασε πρόβλημα λειτουργίας και εκλήθη ειδικό συνεργείο από το ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Ηρακλείου, το οποίο θα αφιχθεί στον Άγιο Νικόλαο μετά τις 8 μ.μ. για να εξετάσει και αποκαταστήσει τη βλάβη.

Διακοπή θα γίνει ξανά στις 9.30 μ.μ. και θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα.

Να αναφέρουμε τέλος ότι γίναμε αποδέκτες παραπόνων πολλών κατοίκων του Αγίου Νικολάου που διαμαρτύρονται ότι δεν είχαν ενημέρωση για να προστατεύσουν τις ευαίσθητες ηλεκτρικές συσκευές τους.

 

Την Τρίτη 7 Απριλίου

Θυμίζουμε ότι από το ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Αγίου Νικολάου έχει ανακοινωθεί ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών στα δίκτυα του, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή Αμμούδι Αγίου Νικολάου την Τρίτη 7 Απριλίου 08:30 έως 15:00

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: η ανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση. Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω κι αν αυτά βρίσκονται υπό τάση. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ρεύματος να μπορέσει να γίνει ίσως και πριν από την ώρα της. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν θα βρίσκονται στο έδαφος κατά την διάρκεια των εργασιών, γιατί αυτή η επαφή μπορεί να είναι επικίνδυνη. Για τους ίδιους λόγους ασφαλείας, οι εσωτερικές εγκαταστάσεις θα θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση” καταλήγει η ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ Αγίου Νικολάου.