Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα από τη Ρωσία, καθώς τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση κρίνονται ως κατάλληλα για τον περιορισμό της έξαρσης του Κορωνοϊού, γεγονός το οποίο επιτρέπει στους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν προβλέψεις για την επανεκκίνηση των ταξιδιών από τον Ιούνιο.

Με βάση τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, ο Σύνδεσμος Ρωσικών Tour Operators, ATORUS, επισημαίνει σε δημοσίευμά του, ότι στη χώρα μας παρατηρείται μια σταθεροποίηση της εμφάνισης νέων κρουσμάτων. Επίσης, στην Ελλάδα ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μικρότερος από αυτόν των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ολλανδία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

Ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, Γενικός Διευθυντής του tour operator Mouzenidis Travel, αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την έξαρση του Κορωνοϊού  και τα τελευταία στοιχεία μας δίνουν την ελπίδα, ότι η κατάσταση θα έχει σταθεροποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου».

Τονίζει, επίσης, ότι η πολυπλοκότητα της πρόβλεψης για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας εξαρτάται και από το πότε να ανοίξουν τα σύνορα των χωρών από τις οποίες θα ταξιδέψουν οι τουρίστες. Επισημαίνει πως τα μέτρα, που έχει λάβει η ρωσική κυβέρνηση, τον κάνουν να ελπίζει για κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο και στη μετέπειτα ύφεση.

Ο γενικός διευθυντής του Mouzenidis Travel πιστεύει, ότι στο σενάριο που η πανδημία θα έχει σταθεροποιηθεί κατά τον Μάιο στην Ελλάδα και τη Ρωσία, τότε η επανεκκίνηση των ταξιδιών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2ου και 3ου 10ημερου του Ιουνίου.
Επιπλέον, προσθέτει: «Σίγουρα θα ταξιδέψουν τουρίστες στην Ελλάδα κατά τη θερινή περίοδο. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο κλάδος θα χρειαστεί καιρό για να ανακάμψει, καθώς οι τουρίστες θα ταξιδεύουν σε μικρότερα πλήθη από το συνηθισμένο. Για αυτό το λόγο η σύγκριση των τουριστικών ροών του 2020 με αυτές του 2019 θα είναι λάθος. Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι να διατηρηθεί ζωντανός ο τουρισμός στην Ελλάδα».

Πηγή: money-tourism.gr/