Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες τα καταστήματα Εστίασης στον Άγιο Νικόλαο, βγάζοντας τραπεζοκαθίσματα σε υπαίθριο χώρο, υπολογίζοντας τις αποστάσεις ασφαλείας που θα τα αναπτύξουν το τριήμερο που ακολουθεί, προκειμένου να τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αμφίβολο είναι αν θα ανοίξουν όλα μαζί και συγχρόνως, σε μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες τουριστικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρίνουν ασύμφορο να ανοίξουν και θα παραμείνουν κλειστά όλη τη σεζόν, ενώ το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν προς το παρόν εξετάζουν και καταστήματα που μένουν ανοικτά όλο το χρόνο και απευθύνονται κατά βάση στην τοπική πελατεία.

Δεν αποκλείεται δε, στην πορεία, και αυτοί που θα ανοίξουν, αν διαπιστώσουν ότι δεν είναι βιώσιμοι οικονομικά, να κλείσουν…
Πάντως, και σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Α. Ζερβός,, δήλωσε ότι δεν θα παραχωρηθούν επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι σε καταστήματα για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, για τους λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ