Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕπαναλειτουργούν από τη Δευτέρα και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί Αγίου Νικολάου

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Από την Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκινά η επαναλειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών, που θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου, ενώ νεότερες ανακοινώσεις θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε και η επιτροπή θα αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Οι 1.600 δημοτικοί και βρεφικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, που φιλοξενούν περίπου 90.000 παιδιά, θα λειτουργήσουν με τους ίδιους κανόνες που θα ισχύσουν και για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Δηλαδή, λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 15 παιδιά, ενώ εάν σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι λιγότερος από 15, τότε η λειτουργία τους θα είναι καθημερινή. Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου, στο πλαίσιο του εφικτού. Τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

 

Ο ΟΚΥΔΑΝ

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου κα Πόπη Παγκάλου είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό πως και οι βρεφονηπιακοί  σταθμοί του Δήμου Αγίου Νικολάου στην Αμμούδα, στη Νεάπολη και στην Κριτσά είναι έτοιμοι και θα λειτουργήσουν τηρώντας όλες τις παραπάνω οδηγίες και συστάσεις.

Για παράδειγμα, όπως είπε, ένα τμήμα των 20 παιδιών θα «σπάσει» σε δύο υποτμήματα των 10, με το ένα να πηγαίνει στους σταθμούς Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή και το άλλο Τρίτη-Πέμπτη, με εναλλαγή ανά εβδομάδα.

Οι γονείς, προσθέτει ενημερώθηκαν για το διαχωρισμό και την κατανομή των τμημάτων.

Μεγάλη προσοχή και βαρύτητα, σύμφωνα με την κ. Παγκάλου, θα δοθεί στον τομέα της καθαριότητας. Στους σταθμούς του Δήμου θα λαμβάνει χώρα η σχετική διαδικασία τέσσερις φορές ημερησίως με χλωρίνη, μετά το πρωινό, μετά το διάλειμμα, μετά το φαγητό και μετά την αναχώρηση των παιδιών.

 

Επάρκεια σε προσωπικό και υλικά καθαριότητας

Όπως σημειώνει η κ. Παγκάλου, ο ΟΚΥΔΑΝ διαθέτει επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα των χώρων. Οκτώ καθαρίστριες απασχολούνται στον σταθμό της Αμμούδας, 2 στο σταθμό της Κριτσάς και 2 στο σταθμό της Νεάπολης.

Επίσης, έχει προβλεφθεί να υπάρχει επάρκεια σε καθαριστικά, αντισηπτικά, απολυμαντικά κλπ.

Παράλληλα ο Δήμος Αγίου Νικολάου, προσθέτει η κ. Παγκάλου, θα συνδράμει σήμερα και τις επόμενες μέρες με καθαρισμό στις αυλές των δημοτικών σταθμών, ενώ ήδη από προχθές έχουν λάβει χώρα και όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις των εσωτερικών χώρων.

Όπως λέει επίσης η κ. Παγκάλου, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι καθαρίστριες που είχαν παραχωρηθεί για τις ανάγκες της περιόδου στη Μαρίνα, στο Δήμο, στο 2ο  Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ, επέστρεψαν στη θέση τους στους παιδικούς σταθμούς για να πραγματοποιήσουν εκ νέου μία γενική καθαριότητα ώστε όλα να είναι καθ’ όλα έτοιμα για τη Δευτέρα.

 

Πρόσφατα άρθρα