Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό εξέδωσε  ανακοίνωση για την πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού που ενώ ήταν να ανοίξει την 1η Ιουλίου θα ανοίξει μετά τις 7 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εξέδωσε ανακοίνωση για την πλατφόρμα που άνοιξε και που έχει να κάνει με της 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία. Η πλατφόρμα αυτή είναι διαφορετική σε σχέση με την Ειδικού Σκοπού και είναι για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό που έχει τίτλο «Μάταια περιμέναμε να ανοίξει η Πλατφόρμα…» αναφέρει: 
Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας πληροφορηθήκαμε πως τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης μετατίθεται για 07/07/2020.

Αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου!
Για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα!!!
Για τους εποχικά εργαζόμενους σε 12 μήνες λειτουργίας ξενοδοχεία υπάρχει ο Ν.1545/85 που υποχρεώνει την επαναπρόσληψη τους και δυστυχώς δεν αναφέρεται στις ρυθμίσεις.
ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!
Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534 € του Ιουνίου;
Τηρήστε τον Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6 που λέει πως είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη και στους εποχικά εργαζόμενους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό!
Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.
ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ!
ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ”! καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.