Στην Ελούντα – τον παλιό αγαπημένο τόπο των διακοπών της – βρίσκεται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Η κ. Δασκαλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ και του δημοσιογράφου Νίκου Τραντά, αφίχθη χωρίς συνοδεία άλλου μέλους της οικογένειας Αγγελοπούλου. Συνοδεύεται μόνο από την ομάδα προσωπικών βοηθών και γραμματέων της. Και αυτό γιατί η κάθοδός της στην Κρήτη έχει σχέση με επαφές που έχει προγραμματίσει αυτή την εβδομάδα με παράγοντες της Περιφέρειας και τους Δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών του νησιού.

Η κ. Δασκαλάκη θα ενημερώσει για το σχέδιο και το όραμα της Επιτροπής της οποίας προΐσταται με επιλογή του πρωθυπουργού, για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την ελληνική επικράτεια για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία και τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Σκοπός των επαφών με τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης είναι η καταγραφή και ενσωμάτωση στο πρόγραμμα του «Ελλάδα 2021» δράσεων και εκδηλώσεων που θα προταθούν για τη μεγαλόνησο.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα βρίσκεται στο Ηράκλειο. Στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Μετά τη λήξη της συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Την Τετάρτη το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής της στον Άγιο Νικόλαο, περιλαμβάνει συμμετοχή σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο και παράγοντες του Δήμου Αγίου Νικολάου και επίσκεψη στη Σπιναλόγκα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00  στο Ξενοδοχείο Blue Palace στην Πλάκα. Θα προηγηθεί επίσκεψη στην Σπιναλόγκα στις 16:30.