Σε πλήρη δράση βρίσκεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας. Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας, Αντιπύραρχος κ. Παύλος Καπετανάκης ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι «η αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά με τον κόσμο ως τώρα να είναι προσεκτικός. Η Υπηρεσία είναι σε καθημερινή και συνεχόμενη ετοιμότητα πραγματοποιώντας ελέγχους και περιπολίες προκειμένου να παρέμβει άμεσα, όποτε χρειαστεί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παράξενες καιρικές συνθήκες, οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν κάποια τροχαία ατυχήματα και χρειάστηκε σε κάποια περίπτωση και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να προχωρήσει σε ενέργειες απεγκλωβισμού, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες με τα άτομα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, καταγράφεται αυξανόμενη ένταση των ανέμων. Την Δευτέρα ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 4 -το πρώτο επίσημο τεσσάρι για τη σαιζόν, που σημαίνει πολύ αυξημένη πιθανότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ως εκ τούτου και δεδομένων των ανέμων που πνέουν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, η παρουσία των περιπολικών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας  είναι ενισχυμένη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Διότι τα δεδομένα ξηρασίας και οι ανεμολογικές συνθήκες είναι τέτοιες που αν εκδηλωθεί μία φωτιά, μπορεί να επεκταθεί πολύ γρήγορα».

Κλιμάκιο στο Χανδρά

«Ο δείκτης επικινδυνότητας 4 της Δευτέρας», συνέχισε, συνδυάστηκε και με την “επίσημη πρώτη” των εποχικών υπαλλήλων με τη νέα πρόσληψη και της δομής λειτουργίας του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Χανδρά. Όμως προσωρινά λειτουργεί επί της ουσίας από τη θέση που βρίσκεται το περιπολικό πυροσβεστικό όχημα των Παπαγιαννάδων, αφού δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κτίριο του Χανδρά. Όταν αυτό γίνει θα μπορεί το όχημα να σταθμεύει εκεί. Εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο στην Δημοτική Ενότητα Λεύκης θα υπάρχει ένα όχημα, το οποίο θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα.

Επιχειρησιακά αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς είναι στη λογική του σχεδιασμού και επέκτασης της πυρασφάλειας της περιοχής. Τώρα στους Παπαγιαννάδες κι αύριο στον Χανδρά, όταν υπάρχει ένα περιστατικό, είτε στο βορά είτε στο νότο, θα μπορεί να μεταβαίνει, να προσφέρει την βοήθεια και να ενισχύει και τα άλλα πυροσβεστικά. Και βέβαια στην προαναφερόμενη περιοχή, σε ένα περιστατικό, μπορεί να φτάσει πρώτο το όχημα αυτό και να δώσει άμεσα μία εικόνα. Κι όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η πρώτη εικόνα είναι εκείνη που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για την τακτική που θα ακολουθηθεί για να σβήσει η φωτιά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.