Ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης εκπροσώπησε τον Δήμαρχο στη συνάντηση με τον γραμματέα του «ΜεΡΑ25» Γιάνη Βαρουφάκη στο Επιμελητήριο Λασιθίου και τόνισε ότι ο Δήμος σήκωσε το βάρος που του αναλογούσε τα χρόνια της δεκαετούς κρίσης που προηγήθηκε αλλά και στην εξελισσόμενη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να βοηθήσει, όπως μπορεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμος Αγίου Νικολάου καλείται να σηκώσει ένα ακόμη βάρος, αλλά η απώλεια εσόδων ως τουριστικού δήμου υπολογίζονται σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα και πρέπει να αναζητηθεί τρόπος για το πώς θα καλυφθεί με οικονομική ενίσχυση, για να μπορέσει να ανταποκριθεί προσφέροντας τις υπηρεσίες που προβλέπονται θεσμικά.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έλλειμμα που υφίσταται διαχρονικά ο νομός και η περιοχή του Μεραμπέλλου και επεσήμανε μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει η περιοχή την λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών (μεταξύ αυτών και των υπό αναστολή δύο τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ), την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΚ, την ενίσχυση των δομών Υγείας, την παραχώρηση δημοσίων ακινήτων προς αξιοποίηση από το Δήμο, την ανάγκη αύξησης της δημόσιας επιχορήγησης και άλλων χρηματοδοτήσεων,  αναλογικά με την τεράστια έκταση που κατέχει και όχι μόνο με το πληθυσμιακό κριτήριο, για να δημιουργήσει και συντηρήσει υποδομές, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες που πρέπει σε κατοίκους και τους πολλαπλάσιους επισκέπτες που δέχεται για 6 μήνες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.