Ο ολοένα και αυξανόμενος το τελευταίο διάστημα αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώνεται κάθε μέρα από τον ΕΟΔΥ, οι εικόνες συνωστισμού που εμφανίζονται σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας με πολίτες και επιχειρήσεις να μην υπακούν στα μέτρα και οι προβλέψεις- εκτιμήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων που κάνουν λόγο για έξαρση κρουσμάτων το αμέσως προσεχές διάστημα, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει χθες σειρά νέων περιοριστικών μέτρων.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Κρήτης, από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου.

«Το μέτρο είναι τραγικό και αποτελεί ταφόπλακα για πάρα πολλά μαγαζιά», σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου Κωστής Ζαχαριάς.

«Είχαμε θεωρητικά μπροστά μας για να δουλέψουμε τον Αύγουστο και έρχονται και μας τον κόβουν στα δύο. Τι θα γίνουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων; Η κυβέρνηση αποφασίζει τι; Να κρυφτεί πάλι πίσω από το 40% του ενοικίου; Η ζημιά που μας κάνει είναι πολύ μεγαλύτερη».

Αναφέρει δε ως «παράλογο» ότι στο Νομό Αττικής τα καταστήματα δεν κλείνουν. «Δηλαδή ο Άγιος Νικόλαος και ο Νομός Λασιθίου έχει αυτή τη στιγμή περισσότερο κόσμο από την Αθήνα; Πρόκειται για μια κοροϊδία. Από τη στιγμή που τα μέτρα ήλθαν επιλεκτικά, οι μόνοι που δεν έπρεπε να τα υποστούμε είμαστε εμείς, αφού μέχρι τώρα έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές. Μήπως είναι θέμα συμφερόντων που δεν κλείνουν τα μαγαζιά στην Αθήνα, όπου τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα;»