Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου Μάνου, για τις 13 Μαΐου ορίστηκε η δίκη
Κρήτη: Επίθεση και κλοπή μέσα στο σπίτι του κατήγγειλε 94χρονος
Κρήτη: Ο καυγάς των αδελφών τους έστειλε στα κρατητήρια
Πρώτη παράταση για το έργο του ΒΟΑΚ – Ένα βήμα μπρος για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη
Κρήτη: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία … ξανασυνελήφθη για εξύβριση κατά αστυνομικών!
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον άδικο χαμό του Μανόλη Κριτσωτάκη
Μέσα σε έναν χρόνο μειώθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κατά 19 άτομα
Χάος στην Αϊτή: 14 πτώματα εντοπίστηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο
Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων – Δεν εξασφάλισε εγγύηση 454 εκατ. δολαρίων για τα πρόστιμα
Αργεντινή: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών, παραμονή των 100 ημερών της προεδρίας Μιλέι
Παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας επιβατών

myDATA: 130.000 παραστατικά στις πρώτες 20 μέρες

Έντονο είναι το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και λογιστών για την πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στο 7o Taxation Law Forum, «Ήδη, στις πρώτες είκοσι ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, στη φάση της προαιρετικής και πιλοτικής λειτουργίας,  έχουμε λάβει 130.000 παραστατικά, από περισσότερους από 1.000 λογιστές και επιχειρήσεις».

Απευθυνόμενος στις επιχειρήσεις, είπε ότι «Όποιος από εσάς έχει ατομική ή κάθε είδους επιχείρηση, μπορεί πλέον να κάνει χρήση των υπηρεσιών του myDATA, οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από τον καινούριο χρόνο.

Με το myDATA ενισχύουμε τη διαφάνεια, βοηθάμε την αγορά να μειώσει τα διαχειριστικά της κόστη, να έχει καλύτερη εικόνα των συναλλαγών της και περιορίζουμε δραστικά την πληγή των πλαστών

τιμολογίων. Με το myDATA, η φορολογική διοίκηση θα έχει επίσης καλύτερη εικόνα των συναλλαγών, που πραγματοποιούνται καθημερινά στην αγορά, ώστε και να ανταποκρίνεται αμεσότερα στα αιτήματα κάθε επιχείρησης, αλλά και να αναπτύσσει ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα intelligence εργαλεία της για risk analysis.

Μόλις ενεργοποιηθεί και ο τρίτος πυλώνας του myDATA, δηλαδή η διασύνδεση των ταμειακών με το myTAXISNet, θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε ακόμα αποτελεσματικότερα την αγορά, προστατεύοντας τα συμφέροντα των φορολογουμένων και τον υγιή ανταγωνισμό».

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι, μέσω της πλατφόρμας, myBusiness Support, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο πληρωμές, συνολικού ύψους 3,234 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ προανήγγειλε και την άμεση υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων νομικά πρόσωπα.

«Γνωρίζω το πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγα στελέχη της αγοράς, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εγκύκλιος, που έχουμε ετοιμάσει, βρίσκεται  στο στάδιο της υπογραφής. Εγκύκλιος, που έχει μία κατεύθυνση: Την ελάφρυνση στελεχών από βάρη, για τα οποία ουδέποτε ευθύνονταν.

Ο νομοθέτης πλέον επιτάσσει οι ευθύνες να βαρύνουν αυτούς, που πραγματικά δημιούργησαν το χρέος προς το Δημόσιο.

Αυτό είναι το περίγραμμα της εγκυκλίου, με την οποία παίρνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία όσον αφορά στη διαδικασία όσων έχουν ήδη διατυπώσει αιτήματα απαλλαγής τους:

Δεν αφήνουμε κανένα αίτημα αναπάντητο.

Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε όποιος θέλει, να επαναφέρει το αίτημά του στη ΔΟΥ, ώστε αυτό να κριθεί και να απαντηθεί με βάση τις διευκρινίσεις, που δίνονται στην εγκύκλιο.

Ακόμα και αν αυτό το αίτημα βρίσκεται στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist