Ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημοπρασία του έργου συντηρήσεων στον οδικό άξονα της Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας (Παχειά Άμμο, Μαλαύρα και τμήματα Μυρσίνης-Μέσα Μουλιανών και Έξω Μουλιανών έως το Φαράγγι του Ρίχτη) και στα τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού: Νεάπολη-Νικηθιανό, Λατσίδα-Μίλατος και Λίμνες προς τη διασταύρωση Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ στα τμήματα Νεάπολη-Νικηθιανό και Λατσίδα-Μίλατος, για τα οποία εδώ και χρόνια κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και περαστικοί διαμαρτύρονται για την άσχημη και προβληματική κατάσταση του οδοστρώματος (λακκούβες, κλπ), προβλέπεται να εκτελεστούν ασφαλτοστρώσεις, φρεζαρίσματα, καθαρισμοί τάφρων, κλαδοκοπές, διαγραμμίσεις. Στο Νεάπολη-Νικηθιανό προβλέπεται και η τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων.

Αντιστοίχως, στο τμήμα Λίμνες προς διασταύρωση Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού, θα λάβουν χώρα ασφαλτοστρώσεις, φρεζαρίσματα, κλαδοκοπές, διαγραμμίσεις.

Στην Παχειά Άμμο και στο τμήμα Μυρσίνη-Μέσα Μουλιανά, της Ε.Ο. Αγίου Νικολάου-Σητείας, θα εκτελεστούν ασφαλτοστρώσεις, φρεζαρίσματα, διαγραμμίσεις.

Στη Μαλαύρα, καθαρισμοί τάφρων, κλαδοκοπές.

Στο τμήμα Έξω Μουλιανά έως Φαράγγι του Ρίχτη, φρεζαρίσματα, διαγραμμίσεις.

Όπως μετέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, στα παραπάνω τμήματα θα προστεθεί, ως παραπλήσιο έργο, και το τμήμα Νεάπολη-Χουμεριάκο.

Επιπλέον, αναφορικά με το τμήμα Λατσίδα-Βραχάσι, όπου επίσης απαιτείται να πραγματοποιηθούν συντηρήσεις, η κ. Χανιωτάκη αναφέρει πως αυτές θα λάβουν χώρα με ένα συμπληρωματικό έργο από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με την ίδια, οι παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα δύνανται να ξεκινήσουν περί τον Ιανουάριο του 2021.