Συγκίνηση, δάκρυα χαράς και ανακούφισης για γιατρούς και νοσηλευτές… Αυτή την εικόνα μεταφέρουν τα Χανιώτικα Νέα από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων στο τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν αποσωληνώθηκε ο 42χρονος εκπαιδευτικός που για σχεδόν τρεις εβδομάδες έδινε μάχη για τη ζωή.

Συνδεδεμένοι με τον ασθενή τους οι υγειονομικοί που για τόσες ημέρες έδιναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να στηρίξουν τον 42χρονο, αντέδρασαν όπως θα έπρεπε… ως άνθρωποι πάνω από όλα! Για αυτό και μόνο τους αξίζει κάθε σεβασμός…

Η ίδια θετική εξέλιξη καταγράφηκε στο πεδίο της πανδημίας Covid-19 και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τις προηγούμενες ημέρες καθώς η 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορονοϊού, αποσωληνώθηκε και παρουσιάζει θετική εξέλιξη η πορεία της υγείας της. Η γυναίκα που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ήταν η πρώτη που εισήχθη στην κλινική Covid του Νοσοκομείου στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε λίγο μετά την εισαγωγή της με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η εισαγωγή και η διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ Covid 19. Η εξέλιξη αυτή γεμίζει ικανοποίηση τόσο τον Διευθυντή της ΜΕΘ Μασούντ Χάνι που δίνει συνεχώς τη μάχη στη ΜΕΘ ενός μικρού νοσοκομείου, όσο και στους ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί με σωστό σχεδιασμό την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.