Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου: Αθώα η αναισθησιολόγος για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου: Αθώα η αναισθησιολόγος για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Από

Ημερομηνία

Με την αθώωση της αναισθησιολόγου που κατηγορούνταν για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την αναισθησιολόγο, αν και νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, είχε επιμείνει στην πρότασή του να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης των τριών διορισμένων γιατρών- πραγματογνωμόνων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ιατρική πράξη που να αναστρέψει την κατάληξη που είχε το παιδί.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η οικογένεια της άτυχης 4χρονης Μελίνας αντέδρασε, με τον πατέρα της, να ξεσπάει σε φωνές και λυγμούς.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος ανέλυσε ένα – ένα τα θέματα που προέκυψαν, τις καταθέσεις αλλά και τις δυσκολίες για να τεκμηριώσει το σκεπτικό της απόφασης. Εξήγησε γιατί διέταξαν την πραγματογνωμοσύνη στις 16 Δεκεμβρίου, λέγοντας πως τότε προέκυψαν κάποια νέα ζητήματα και γι αυτό το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να διερευνηθούν.

Πρόσφατα άρθρα