Αρχική _Τοπικά νέα Άγιος Νικόλαος Εξουσιοδότηση στη ΔΑΕΑΝ να ανελκύσει το σκάφος «Uzuri» που εδώ και δύο...

Εξουσιοδότηση στη ΔΑΕΑΝ να ανελκύσει το σκάφος «Uzuri» που εδώ και δύο περίπου εβδομάδες παραμένει ημιβυθισμένο μέσα στη μαρίνα

Από

Ημερομηνία

Τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου εξουσιοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει τη νόμιμη διαδικασία για να ανελκύσει το σκάφος «Uzuri» που εδώ και δύο περίπου εβδομάδες παραμένει ημιβυθισμένο μέσα στη μαρίνα, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ εξουσιοδοτήθηκε να μεταφέρει στο ΧΥΤΑ το κατεστραμμένο από παλαιότερη πυρκαϊά σκάφος «Siroko», που παραμένει στη χερσαία ζώνη της μαρίνας.

Ο Δήμος παραμένει φορέας διαχείρισης της Μαρίνας Αγίου Νικολάου, εξήγησε ο δήμαρχος Αντ. Ζερβός, γι’ αυτό και παρέχει την τυπική έγκριση για όποιες ενέργειες προβλέπεται από το νόμο. Παράλληλα εξετάζεται αν μπορεί να δοθεί στη Διοίκηση της ΔΑΕΑΝ γενικότερη εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, να ενεργήσει τα προς το νόμο δέοντα, ώστε να προστατεύσει τη μαρίνα από επαπειλούμενα με ζημίες, βύθιση κλπ. σκάφη, για να προστατεύσει τη μαρίνα.

Ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Γιάννης Ανδριώτης επέρριψε ευθύνη στη διοίκηση της ΔΑΕΑΝ για παραλείψεις που οδηγούν σε παρόμοια περιστατικά, με αποτέλεσμα οι ανελκύσεις, μεταφορές κλπ. να βαρύνουν τον προϋπολογισμό της δημοτικής εταιρείας και κατ’ επέκταση το δημότη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης ρώτησε σχετικά με τα μέτρα προστασίας της μαρίνας από τέτοια περιστατικά, σημειώνοντας ότι αυτά τα περιστατικά με την καταστροφή εγκαταλειμμένων σκαφών δείχνουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» ή δεν γίνεται σωστά στη μαρίνα, με ευθύνη της διοίκησης της.  Ο κ. Κοκκίνης ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για να κλείσουν χρόνιες εκκρεμότητες που αφορούν τη μαρίνα. Εντονος ήταν ο προβληματισμός των δημοτικών συμβούλων που μίλησαν, για την αντιμετώπιση των πελατών που εγκαταλείπουν σκάφη στη μαρίνα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τέλη και να χάνονται έσοδα αλλά και τις δαπάνες για απαλλαγή από τα σκάφη που καταστρέφονται τελικά από την πολύχρονη εγκατάλειψή τους μέσα στο χώρο της μαρίνας…

Ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχ. Φαρσάρης είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί προς το ΧΥΤΑ δέκα εγκαταλειμμένα, κατεστραμμένα σκάφη γιατί το επέτρεπε το μέγεθός τους, παραμένουν, όμως, ακόμη ορισμένα πολύ μεγαλύτερα, μεταξύ των οποίων και τα δυο προαναφερόμενα. Το βυθισμένο σκάφος δεν μπορεί κανείς να το αγγίξει αν δεν προηγηθεί κοινοποίηση σχετικού αιτήματος στην προξενική αρχή της χώρας προέλευσης του κατόχου του σκάφους, μιας και έχουν χαθεί τα ίχνη του από τα μέσα του 2020 και είναι άγνωστος ο τόπος διαμονής του. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που πρέπει να τηρηθεί για την όλη διαδικασία, είπε ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ, σημειώνοντας ότι η ΔΑΕΑΝ έχει λάβει έκθεση ναυπηγού εμπειρογνώμονα που ήλεγξε το μισοβυθισμένο σκάφος και υποδεικνύει την άμεση ανέλκυσή του στην ξηρά γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαλυθεί μέσα στο νερό και τότε το κόστος ανέλκυσης θα είναι μεγαλύτερο. Οσον αφορά το χρέος από απλήρωτα τέλη, η ΔΑΕΑΝ τα διεκδικεί δικαστικά… Η εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε με τέσσερις μειοψηφίες (Ι. Ανδριώτη, Γ. Φιλιππάκη, Γ. Καφφετζάκη και Μ. Γάλλου).

 

Πρόσφατα άρθρα