Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΜελέτη για το λιμάνι Ιεράπετρας

Μελέτη για το λιμάνι Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

 

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας υπό την προεδρία του κ. Αντώνη Πετρά, δημοτικού συμβούλου. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και αποφασίστηκε η τοποθέτηση παλιρροιογράφου τύπου ραντάρ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο παλιρροιογράφος θα τοποθετηθεί στο λιμάνι και θα μετράει το ύψος του κύματος και θα παρακολουθεί για τον κίνδυνο για τσουνάμι.
Από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάθεση της Μελέτης με τίτλο «Οριοθέτηση Ζώνης Λιμένα». Η μελέτη αυτή παράλληλα με τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων αναμένεται να δώσεις λύσεις σε πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο, όπως για παράδειγμα, τη νομιμοποίηση του λιμανιού. Προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμη σε έναν μήνα.
Όπως ανέφερε ο κ. Πετράς, «η ανάθεση έγινε σε μελετητή ο οποίος είναι γνώστης του θέματος περί λιμενικών, διαθέτει συνεργείο εξειδικευμένο και κατάλληλα μηχανήματα για να γίνουν οι μετρήσεις και ότι άλλο χρειάζεται και πιστεύουμε ότι μέσα σε ένα μήνα που θα ολοκληρωθεί θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα χρήσιμο εργαλείο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η παραλία της Ιεράπετρας.
Ο μελετητής θα αναλάβει να κάνει και την προετοιμασία και την προεργασία για την μελέτη περιβαλλοντικών όρων έτσι ώστε με πλήρη στοιχεία και απαιτούμενα που προβλέπονται, να οριοθετηθεί η ζώνη λιμένα Λέγοντας ζώνη λιμένα εννοούμε την έκταση από την περιοχή της Ναυμαχίας μέχρι τα παραλιακό γυμναστήριο της πόλης, ίσως και λίγο περισσότερο, εκτιμάται περίπου 1370 στρέμματα θαλάσσης.»
Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ακόμη να γίνει μια μελέτη για την κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη που θα περιορίσει τις βλάβες στην ακτογραμμή από τον κυματισμό. Ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί με κοινοτικά κονδύλια».
Τέλος αποφασίστηκε η έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων διακήρυξης για την προμήθεια Πίλαρς, μια απόφαση που ελήφθη για τρίτη φορά καθώς, όπως επεσήμανε ο κ. Πετράς, διάφορα προβλήματα που προέκυψαν όπως η εφαρμογή των capital control δεν επέτρεψαν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης της προμήθειας.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα