Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΆλλα νέαΚόσμοςΓυναίκες και παιδιά το 52% των προσφύγων που κατέφυγαν στην Ευρώπη

Γυναίκες και παιδιά το 52% των προσφύγων που κατέφυγαν στην Ευρώπη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι απρόβλεπτοι συνοριακοί περιορισμοί επιτείνουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις για τα παιδιά και γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των αφίξεων μέσω θαλάσσης, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η UNICEF.

Από τις αρχές του 2015 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, πάνω από 876.000 άνθρωποι έφτασαν από τη Μεσόγειο στις ευρωπαϊκές ακτές. Το ποσοστό των γυναικών και των παιδιών συνέχισε να αυξάνεται από το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, το 27% των προσφύγων και μεταναστών ήταν παιδιά και γυναίκες και τον Νοέμβριο, το ποσοστό αυξήθηκε στο 52%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που παραθέτει η UNICEF.

Για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και της δυστυχίας, η UNICEF κάνει προετοιμασίες για το χειμώνα και σχέδια έκτακτης ανάγκης. Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία και τον Ερυθρό Σταυρό για να αναβαθμίσουν σε Κέντρα Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών, τα υπάρχοντα δίκτυα των χώρων που είναι φιλικοί προς τα παιδιά, και των κέντρων για μητέρες και μωρά, ώστε να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τα παιδιά και αυτούς που τα φροντίζουν, με μια σειρά από μέτρα, όπως η νομική βοήθεια και η αποκατάσταση της επαφής με τις οικογένειές τους.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα