Στο καθιερωμένο παζάρι του ΕΕΕΕΚ Σητείας συμμετέχει και η ψυχική δομή του Νοσοκομείου Ημέρας Σητείας «Ψυχαργώς» με πολύ όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, που κατασκεύασαν οι ωφελούμενοί του τον τελευταίο μήνα.
Όπως ανέφερε η Κοινωνική Λειτουργός κ. Ελευθερία Σαμαρά, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΕΕΕΕΚ Σητείας, το Νοσοκομείο Ημέρας Σητείας «Ψυχαργώς» συμμετέχει στο διήμερο παζάρι και προσκαλεί τους πολίτες να ενισχύσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή των δύο δομών και παράλληλα να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τον ρόλο τους.
«Το Νοσοκομείο Ημέρας Σητείας», πρόσθεσε, «είναι τμήμα του Νοσοκομείου Σητείας. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα με βαριά ψυχική ασθένεια, χρόνιας μορφής, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια απασχολεί και παιδιά που αποφοιτούν από το ΕΕΕΕΚ Σητείας με σκοπό να συνεχιστεί η κοινωνικοποίηση και η προσπάθεια ένταξης στην κοινότητα που ζουν.
Λειτουργούμε καθημερινά από τις 7 έως τις 3 το μεσημέρι. Οι εξυπηρετούμενοι έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε εργαστήρια, να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες, να έχουν παροχή ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης γενικότερης ατομικής και οικογενειακής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ