Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΕνστάσεις για τις συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων στο Ν. Λασιθίου

Ενστάσεις για τις συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων στο Ν. Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Οι συγχωνεύσεις Τμημάτων αποτελούν την κύρια αλλαγή που επιχειρεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας αναδιάρθρωση στην Αστυνομία. H παρουσίαση που έγινε στο Ηράκλειο, έδειξε τις γενικές κατευθύνσεις, αλλά δεν δόθηκε κανένα επίσημο έγγραφο για όσα θα γίνουν, έστω και σε επίπεδο σχεδιασμού.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, θα έχουμε καταργήσεις 5 Τμημάτων στο νομό Λασιθίου και θα παραμείνουν 10. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών στον Άγιο Νικόλαο θα ενσωματωθεί στην Ασφάλεια, το Τμήμα της Νεάπολης σε αυτό του Αγίου Νικολάου ενώ και τα Τμήματα της Ιεράπετρας, θα γίνουν ένα (απορροφάται η Ασφάλεια και η Τροχαία). Από κει και πέρα μοιάζει να διασώζεται ο Σταθμός στον Κουτσουρά και τα ΚΑΕ στη Σητεία.
Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει κλιμάκιο Ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) με 15 άτομα στην Ιεράπετρα.
Τέλος, στο Οροπέδιο Λασιθίου παραμένει ως έχει η κατάσταση.
Δεν είναι σαφές, ποιο ακριβώς θα είναι το κέρδος σε ανθρώπινο δυναμικό από αυτές τις αλλαγές που σχεδιάζονται, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθούν για παράδειγμα κέρδος τα δύο άτομα που προκύπτουν ως όφελος στην Ιεράπετρα. Παράλληλα, δεν είναι σαφές πως θα λειτουργεί η αστυνόμευση στη Νεάπολη χωρίς Τμήμα, όταν υπάρχουν τα Δικαστήρια και οι Φυλακές και θα πρέπει να υπάρχει σημείο αναφοράς της Αστυνομίας στην πόλη.
Στη σύσκεψη του Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Νίκος Χαριτάκης, εξέφρασε την αντίθεση του Δήμου στο σχεδιασμό, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, συγκροτεί ήδη μέτωπο αντίδρασης, ο Αντιδήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Σιγανός, επεσήμανε πως δεν φτάνει η δύναμη στην περιοχή και ο Δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, αντιδρώντας, μοιάζει να διασφάλισε την παραμονή του Κλιμακίου Άμεσης Επέμβασης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα