Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΔυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας

Δυναμική κινητοποίηση συνταξιούχων ενάντια στις πολιτικές λιτότητας

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Δυναμική ήταν η παρουσία των συνταξιούχων όλης της Κρήτης στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ρέθυμνο, με κυρίαρχο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο τα σκληρά μέτρα λιτότητας και θα αγωνιστούν για να ξανακερδίσουν τη χαμένη ποιότητα ζωής τους, όπως δηλώνουν.Οι συνταξιούχοι όλων των σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο, όπου συζήτησαν τα προβλήματά τους, ενώ τη συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα και αύριο γίνονται ανάλογες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Η συγκέντρωση αυτή δείχνει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να παλέψει αφού για πρώτη φορά έχει τέτοια συμμετοχή η κινητοποίηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
«Οι συνταξιούχοι έδειξαν πως έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν γιατί βλέπουν την ποιότητα ζωής που είχαν κατακτήσει να χάνεται. Ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο αγώνας, μαζί με τα παιδιά μας για να ξανακερδίσουμε ό,τι με κόπο είχαμε κατακτήσει. Τον δρόμο αυτό δεν τον διαλέξαμε εμείς, μας τον επιβάλανε γιατί η φτώχεια και οι ανάγκες που διαμορφώσανε δεν έχουν τέλος. Η προπαγάνδα τους είναι τόσο αισχρή που σήμερα επικαλούνται νόμους που τους είχαν καταδικάσει και που είναι η ταφόπλακα των συντάξεων. Η διαφοροποίηση ανέργων –συνταξιούχων είναι αισχρή. Ο αγώνας που κάνουμε με τα εγγόνια και τα παιδιά μας είναι σοβαρός», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε πως οι πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι σε βάρος των συνταξιούχων και η σημερινή κυβέρνηση “αποτελειώνει” το έργο των προηγούμενων. «Η σημερινή κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο έρχεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα προηγούμενα. Η ζωή μας μπαίνει σε πραγματικά δύσκολη φάση, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες και η φτώχεια είναι μπροστά και για εμάς και για τα παιδιά μας που δουλεύουν ανασφάλιστα ή με ελαστικές μορφές απασχόλησης ή είναι στην ανεργία. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, η οποία ενώ είχε πει ότι θα σκίσει τα μνημόνια, μας φέρνει το τρίτο επαχθέστατο μνημόνιο. Μόνο ο δρόμος των κινητοποιήσεων μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των συνταξιούχων και της εργατικής τάξης».

Την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τόνισε ο κ. Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου. «Με τα χαϊδέματα δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Χρειάζεται αγώνας», είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξη στον αγώνα των συνταξιούχων εξέφρασε το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα.

Πηγή: goodnet.gr

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα