Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΠαιδικές φωνές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Παιδικές φωνές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Χερσονήσου, που στεγάζεται και λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Λιμ. Χερσονήσου, γέμισε παιδικές φωνές και υποδέχτηκε το 2ο Νηπιαγωγείο Λιμένος Χερσονήσου.
Η βιβλιοθηκονόμος, Ειρήνη Καρούση – με τη βοήθεια και υποστήριξη της κ. Κατερίνας Αυγουστή, προϊσταμένης του 2ου νηπιαγωγείου – παρουσίασε στα παιδιά τη δουλειά του βιβλιοθηκονόμου και τη βιβλιοθήκη, όπου κάθε παιδί επέλεξε βιβλία από τα ράφια της. Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών συμφωνήθηκαν και καταγράφηκαν οι κανόνες δανεισμού.
Στη συνέχεια διαβάστηκε το βιβλίο με τίτλο «Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας», μία αντιπολεμική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Τα παιδιά αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους σε ζωγραφιές που κόλλησαν στον τοίχο της βιβλιοθήκης.
Τέλος, ακολουθώντας την διαδικασία της βιβλιοδεσίας, το κάθε παιδί κατασκεύασε από ένα μικρό δεκαεξασέλιδο βιβλιαράκι, με εξώφυλλο δικής του έμπνευσης.
Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, Δέσποινα Πλευράκη δήλωσε σχετικά: «Στόχος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι η εξυπηρέτηση και η κάλυψη των πνευματικών, πληροφοριακών και εκπαιδευτικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου και κυρίως εκείνων των μαθητών μας. Η στήριξη του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας και η διάδοση της φιλαναγνωσίας συντελεί στην προσωπική και πνευματική μας εξέλιξη. Αυτή η όμορφη μικρή γιορτή στο χώρο της βιβλιοθήκης ας αποτελέσει την αρχή πραγματοποίησης του σκοπού της και στην εδραίωση της Βιβλιοθήκης ως απαραίτητη πνευματική υποδομή και όχι πολιτιστική πολυτέλεια στην καθημερινή μας ζωή.»

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα