Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο

«Κοινωνικό Φροντιστήριο» θα λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Η οικονομική κρίση, η οποία έχει αποδυναμώσει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας δεκάδες συνανθρώπους στην ανεργία και στην φτώχεια – η ανεπαρκής στήριξη του κράτους στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών που καθημερινά δοκιμάζονται, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα για την δημιουργία δομών στήριξης των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα κάθε λογής έξοδα, αποτέλεσαν το «εφαλτήριο», για την δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.) δομή που αναμένεται να στηρίξει μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη λογική της ισότιμης παροχής ολοκληρωμένης παιδείας.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. κ. Νίκος Μουδατσάκης, απώτερος σκοπός της δράσης που αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία ενός «πλέγματος» κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου, ώστε να καταστεί εφικτή και με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.
Ήδη από τον Οργανισμό, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των οικογενειών που ζητούν ενίσχυση, με κριτήρια ένταξης το συνολικό εισόδημα του κάθε νοικοκυριού, ενώ αναμένεται να ληφθούν υπόψιν παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, θέματα υγείας κ.α.

Τα μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, θα ξεκινήσουν μετά την εορταστική περίοδο, στον χώρο του Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου (οδός Γιαμπουδάκη) κατά τις μεσημβρινές ώρες), ενώ για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, υπάρχει ήδη μέριμνα σε συνεννόηση με τους φροντιστές της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων.

Ήδη εθελοντές εκπαιδευτικοί αφιλοκερδώς δήλωσαν ή αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος, ενώ με την συνδρομή γονέων που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του οργανισμού, η δράση αυτή θα επεκταθεί και στην δημοτική κοινότητα Νεάπολης, σύμφωνα με τις ανάγκες που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα