Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΠροσήλωση στην αυτοτέλεια της ΔΕΔΙΣΑ

Προσήλωση στην αυτοτέλεια της ΔΕΔΙΣΑ

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

«Διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα του οίκου μαςδιαμηνύει ο Tάσος Βάμβουκας

Προσηλωμένος στη διατήρηση της αυτοτέλειας της ΔΕΔΙΣΑ δηλώνει ο δήμαρχος Χανίων και πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Τάσος Βάμβουκας. Aφορμή αποτέλεσε το χθεσινό δημοσίευμα των “Χ.Ν.” στο οποίο εκφράζεται η αγωνία τοπικών φορέων για το μέλλον της ΔΕΔΙΣΑ και τα ερωτήματα που μπαίνουν αναφορικά με τη στάση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

«Η δική μου ανησυχία κατά πρώτον έχει να κάνει με τη λειτουργία νέου Κυττάρου στην περιοχή της Κορακιάς όπου απορρίπτονται τα απορρίμματα που δεν τυγχάνουν επεξεργασίας. Η δεύτερη ανησυχία είναι η ΔΕΔΙΣΑ να λειτουργήσει αυτόνομα είτε στο πλαίσιο ενός περιφερειακού σχεδιασμού σε επίπεδο νησιού κρατώντας την ανεξαρτησία της και ακολουθώντας τη γενικότερη πολιτική που υπάρχει από το περιφερειακό όργανο διαχείρισης απορριμμάτων είτε ως αυτόνομος φορέας ΦοΣΔΑ με όλες τις λειτουργίες και τις αρμοδιότητες» λέει ο κ. Βάμβουκας. Ο δήμαρχος Χανίων έχει εκλεγεί και στη θέση του αντιπροέδρου του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ και επισημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις του συγκεκριμένου φορέα είναι υπέρ της αυτοτέλειας της ΔΕΔΙΣΑ.

«Εμείς θα προτιμούσαμε να παραμείνει η ΔΕΔΙΣΑ αυτόνομος ΦοΣΔΑ, χωρίς να έχουμε πρόβλημα, αν είναι αυτόνομη μέσα στον Περιφερειακό ΦοΣΔΑ. Ομως θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν επιλεγεί μία από τις δύο λύσεις, αλλά όπως προβλέπει η νομοθεσία θα αναγκαστούμε να ρευστοποιήσουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και απορροφηθούμε από τον Περιφερειακό ΦοΣΔΑ Κρήτης. Δεν είναι τοπικιστικό το ζήτημα όπως πολλοί θεωρούν ή νομίζουν. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της διαχείρισης απορριμμάτων και η ΔΕΔΙΣΑ έχει φτάσει σε καλό επίπεδο διαχείρισης. Δεν θέλουμε να συνθλιβούμε -ας το πούμε έτσι- σε ένα μεγαλύτερο όργανο σε επίπεδο Κρήτης που έχει να λύσει σοβαρότερα ζητήματα απ’ αυτά που αντιμετωπίζει η ΔΕΔΙΣΑ με αποτέλεσμα εμείς λειτουργικά να μείνουμε πίσω. Να μπλέξουμε σε μεγάλη γραφειοκρατία που καθόλου δεν χρειάζεται! Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα του οίκου μας μόνοι μας».

Χανιώτικα Νέα
melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα