Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΚρήτηΗράκλειοΣυνέδριο στη Νέα Υόρκη για την κρητική διατροφή

Συνέδριο στη Νέα Υόρκη για την κρητική διατροφή

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο κρητικό σπίτι της Νέας Υόρκης την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η 7η ημερίδα με θέμα “Κρητική διατροφή και υγεία”.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η κορυφαία και με ιστορία πια επιστημονική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφέρειας Κρήτης, του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών σωματείων, του Ιατρικού συλλόγου Χανίων, της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών.
Διοργανώτρια εταιρεία ήταν η DASKALAKIS T.R.V.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ομογενείς από την επιστημονική κοινότητα της Νέας Υόρκης, τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και καλλιτέχνες από το Χόλυγουντ παρακολούθησαν τις εργασίες και υπέβαλαν πολλά ερωτήματα στους διακεκριμένους εισηγητές.

Η πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ. Δασκαλάκη Υρώ παρουσίασε την προσπάθεια που κάνει από το 2009 ώστε να ενημερωθούν κυρίως οι νέοι μας για το πολυτιμότερο αγαθό μας την υγεία. Σκοπός επίσης των εκδηλώσεων είναι η προαγωγή ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού που εξασφαλίζει εργασία όλο το χρόνο-οικονομία και διεθνή προβολή της νήσου μας που όπως χαρακτηριστικά είπε “δεν είναι απλώς ένας τόπος αλλά τρόπος ζωής”.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης εξήρε το πολυετές έργο που επιτελεί η πρόεδρος της επιτροπής και αναφέρθηκε στο ρόλο της διατροφής στην καλή λειτουργία των οστών.

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, η Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χανίων κ. Ορφανουδάκη και πολλοί άλλοι. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Γαλάτουλας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την προσπάθεια και πρότεινε και άλλη διοργάνωση μέσα στον ίδιο χρόνο στη Νέα Υόρκη. (Χανιώτικα Νέα)

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα