Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΕνίσχυση της αστυνόμευσης ζητά ο δήμος Πλατανιά

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητά ο δήμος Πλατανιά

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Πλατανιά ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Μαλανδράκης, σε συνάντηση που είχε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, ταξίαρχο Μανώλη Γεωργιακάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο το προσχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της, το οποίο για την περιοχή του δήμου Πλατανιά προβλέπει τις συνενώσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Νέας Κυδωνίας, Βουκολιών και Μουσούρων σε ένα, με έδρα τον Πλατανιά.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαλανδράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, «το προτεινόμενο σχέδιο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες αστυνόμευσης του δήμου Πλατανιά» καθώς, όπως υποστήριξε, «δεν λαμβάνει υπόψη του τις γεωγραφικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής».

 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι «ο δήμος Πλατανιά είναι ο δέκατος σε έκταση στη χώρα, είναι κατοικημένος σε όλο του το εύρος και έχει τρεις διαφορετικές μορφές ανάπτυξης (τουριστική, αγροτική παραγωγή και ορεινή ζώνη) με συνέπεια να υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι και φαινόμενα παραβατικότητας».

 

Τέλος, ο κ. δήμαρχος ζήτησε, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το προτεινόμενο σχέδιο των συγχωνεύσεων, να διασφαλιστεί ότι το νέο Αστυνομικό Τμήμα, που θα προκύψει, θα είναι επαρκώς στελεχωμένο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα